Mardin'in lezzetleri geleceğe taşınıyor: ''Bizler de bu kıymetli yemekleri gelecek nesillere aktaracağız''

Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ''Bu yemekleri gördükçe ne kadar değerli bir şehirde yaşadığımızı ve ne kadar önemli bir kültürün içinde bulunduğumuzu bir kez daha hissediyoruz. Bizler de bu kıymetli yemekleri, ürünleri bugün de yaşatarak gelecek nesillere aktarmaya gayret edeceğiz'' dedi.


Mardin’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen özel bir programla başladı. Etkinlik, Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle organize edildi.

Programa, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, yargı mensupları, emniyet yetkilileri, baro temsilcileri, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.


''BİZLER BU MİRASI DEVRALIYORUZ''

Programa katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, coğrafi işaretli ürünlerin de yer aldığı 47 çeşit yemek, tatlı ve içeceği inceleyerek, Mardin mutfağının zenginliğine vurgu yaptı. Etkinliğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından hayata geçirildiğini belirten Vali Akkoyun, ''Mardin'imizde farklı etnik yapılar yüzyıllardır bir arada kardeşlik hukuku içinde yaşıyorlar. Bu birliktelik ve çeşitlilik yöresel lezzet ve ürünlere de yansıyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik bir kültürel mirası da beraberinde getirmiştir ve bizler bu mirası devralıyoruz. Bu yemekleri gördükçe ne kadar değerli bir şehirde yaşadığımızı ve ne kadar önemli bir kültürün içinde bulunduğumuzu bir kez daha hissediyoruz. Bizler de tüm kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve Mardin'de yaşayan vatandaşlarımızla kültürümüzün bize miras bıraktığı bu kıymetli yemekleri, ürünleri bugün de yaşatarak gelecek nesillere aktarmaya gayret edeceğiz. Kültürel zenginliğe sahip şehrimiz aynı zamanda zengin bir mutfağa da sahiptir. Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz bu etkinliklerle gelecek nesillerimizin sağlıklı beslenme ve sağlıklı gıdalara ulaşması noktasında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz'' dedi.