Türk Mutfağı Haftası kapsamında, her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen kutlamalar çerçevesinde bu yıl Niğde’de “Sürdürülebilir Niğde Mutfağı” temalı bir etkinlik organize edildi. Gümüşler Manastırı’nda yapılan etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan ve eşi, Gastro Niğde Derneği temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
NİĞDE'YE ÖZGÜ LEZZETLER TANITILDI
Programa katılan misafirlere, Niğde mutfağının özgün yemeklerinden olan “Ditme Pilavı” ve “Cacık” ikram edildi. Etkinliğe Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik de katılarak vatandaşlara bizzat pilav dağıttı. Pazar günü gerçekleştirilen ve yoğun katılımla dikkat çeken etkinlik sayesinde hem Gümüşler Manastırı’nın tanıtımına katkı sağlandı hem de yerel mutfağın sürdürülebilirlik ilkeleriyle gelecek nesillere aktarılması sağlandı.