Toplantıya Vali Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Prof. Dr. Taşkın Deniz, Prof. Dr. Yasin Dönmez, Dr. Esra Uslu, Tarih Öğretmeni Kerim Özdemir ile Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar ve vakıf yönetim kurulu üyeleri ile ilgili kurum temsilcileri katıldı. Müzenin envanter çalışmaları, sergilenecek objeler, teşhir düzeni ve altyapı hazırlıkları gibi başlıklar da masaya yatırıldı.
''KENT KİMLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK ÖNEMLİ BİR PROJE''
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, müzenin hem şehrin eğitim tarihine ışık tutacağını hem de kent kimliğini güçlendireceğini vurgulayarak, ''Bu müze, ilimizin eğitim tarihine ışık tutacak ve kent kimliğini güçlendirecek önemli bir proje. Geçmişimizi koruyarak geleceğe taşıyacak bu eser, Safranbolu'nun UNESCO Dünya Mirası kimliğine değer katacaktır. Ayrıca, dünyanın en iyi korunan 20 kenti arasında yer alan Safranbolu, bu yeni müzeyle hem eğitim tarihini yaşatacak hem de kültür turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. Müze, ziyaretçilere geçmişin izlerini keşfetme ve eğitim tarihinin gelişimini görme fırsatı sunacaktır'' dedi.
TARİHİ MİRAS MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Proje kapsamında, Sultan II. Abdülhamid tarafından 1909 yılında rüştiye (ortaokul) olarak inşa edilen ve uzun yıllar eğitim hizmeti veren tarihi Kalealtı İlköğretim Okulu binası, restore edilerek “Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi”ne dönüştürülecek. Müze senaryosunun tamamlandığını belirten Vali Yavuz, teşhir ve tanzim aşamasına geçildiğini ve çalışmaların kısa sürede tamamlanarak müzenin hizmete açılmasının planlandığını ifade etti.