Hasat programına, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ve İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay da katıldı.
HEM ERKEN ÇIKIYOR HEM DE LEZZETİYLE SEVİLİYOR
Iğdır’da karpuz üretimi, il merkezi genelinde 581 bin 848 metrekare, il genelinde ise 954 bin 806 metrekarelik alanda gerçekleştiriliyor. Bölgenin verimli toprakları ve uygun iklim koşulları sayesinde Iğdır karpuzu, hem erken çıkması hem de lezzetiyle öne çıkıyor.
KARPUZ YETİŞTİRMEDE YENİ YÖNTEM: MAÇLAMA
Törende, üretici Alican Akçan’ın 100 dekarlık tarlasında uyguladığı malçlama yöntemi sayesinde hasadın erkene çekildiği ve ürün kalitesinin belirgin şekilde arttığı belirtildi. Toprağın üzerini kaplayan malç materyalleri sayesinde hem nem korunuyor hem de yabancı otlarla mücadele kolaylaşıyor.