Etkinlik, farklı toprak işleme yöntemleri ve ekim zamanlarının ayçiçeği verimine etkisinin belirlenmesine yönelik proje kapsamında gerçekleştirildi. Açıklamasında ayçiçeğinin Edirne için önemli bir tarımsal ürün olduğuna dikkat çeken Sezer, kentin 1 milyon 300 bin dekar alanda ayçiçeği ekimine ev sahipliği yaptığını belirtti.
''GENEL ORTALAMA 100-130 KİLOGRAM''
Geçen yıl ortalama 130 kilogram verim elde ettiklerini hatırlatan Sezer, bu yıl kuraklığın verimi olumsuz etkilediğini söyledi. Sulanabilir alanlarda dekarda 400 kilograma kadar ürün alınırken, kurak bölgelerde bu rakamın 80 kilograma kadar düştüğünü ifade eden Sezer, “Genel ortalamamızın bu yıl da 100-130 kilogram civarında olacağını öngörüyoruz. Verimi artırmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.