Coğrafi işaret başvurusu yapılan Camili bal kabağı hasat edildi

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Tarla Günleri etkinliğinde, coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı Camili bal kabağı hasadı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin, ''Antalya Kabak Tatlısı, Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapılır'' dedi.


Vatandaşların yanı sıra şefler, restoranlar ve oteller tarafından da tercih edilen Döşemealtı Camili Bal Kabağı, tohumunun korunması ve sürdürülebilir üretim yöntemleriyle yeniden değer kazanıyor. Bu sayede Antalya mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında kendine sağlam bir yer ediniyor.


VALİ ŞAHİN'DEN YEREL LEZZET VURGUSU

Antalya Valisi Hulusi Şahin, törende yaptığı konuşmada, “Antalya Kabak Tatlısı, Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapılır” diyerek ürünün eşsiz lezzeti ve yerel mutfaktaki önemine vurgu yaptı.