Döşemealtı kabağından yapılan 53 lezzet, gastronomi dünyasına sunuldu

Antalya Valisi Hulusi Şahin, coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan Döşemealtı kabağının tanıtım ve tadım etkinliğine katıldı. Vali Şahin, "Antalya'nın tüm değerlerini tanıtmak için yola çıktık. Bir sonraki hedefimiz, coğrafi işaretli ürünlerin turizm sektörüne entegre edilmesi" dedi.

Antalya’nın önemli tarımsal değerlerinden biri olan Döşemealtı kabağı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yapılan coğrafi işaret başvurusu kapsamında düzenlenen tanıtım programıyla kamuoyuna tanıtıldı. Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen programda; Döşemealtı kabağı, alanında uzman şefler tarafından hazırlanan 53 farklı tabak ile gastronomi dünyasına sunuldu. 

"ARTIK YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİK"

Programda konuşan Vali Şahin, "Şehrimizin sahip olduğu tarımsal ve kültürel değerler artık yeni bir aşamaya geçti. Coğrafi işaret süreci yalnızca tescille sınırlı değil. Antalya'nın tüm değerlerini tanıtmak için yola çıktık. Bugün bu etkinlik, bu yolculuğun ikinci aşamasına geçtiğimizi gösteriyor. Artık tespit ve tescil sürecini geride bırakıyor, bu zenginliklerin işlenmesi, sunulması ve ticarileştirilmesi dönemine giriyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomiyle buluşturulması çok önemli. Döşemealtı kabağının, şef ve gurmeler tarafından çok sayıda farklı tarifle tanıtılması, bu ürünlerin potansiyelinin harekete geçtiğinin en somut göstergesidir. Bir sonraki hedefimiz ise, coğrafi işaretli ürünlerin turizm sektörüne entegre edilmesi" şeklinde konuştu.