Arama
Arama Sonuçları
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
"ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatına dokunuyoruz"
ÖNEM Projesi kapsamında Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatında inanılmaz değişiklikler meydana getiriyoruz" dedi.
"4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan iliz"
Kitap dağıtım törenine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap adına çok güzel işler yaptık, biz 4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan il olduk" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Vali Balcı: 111 yeni anaokulu yaptık
Anaokullarının eğitim için çok önemli olduğuna dikkat çeken Van Valisi Ozan Balcı, "Biz 111 yeni anaokulunun inşaatını tamamladık" dedi.
Şanlıurfa’nın bütün değerleri kayıt altına alınıyor
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi kapsamında il genelinde bütün tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak kayıt altına alınıyor.
Bugün günlerden Kümbetli Köyü
Kars Valisi Ziya Polat, her hafta yaptığı köy ve okul ziyaretlerine devam ediyor.
Van’da OSB içine anaokulu
Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapımı tamamlanan 8 derslikli anaokulunun açılışını yaptı.
"İlimizin güzellikleri gelecek nesillere aktarılacak"
I. Ulusal Edirne Sempozyumu'na katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Düzenlenen sempozyumlarla birlikte ilimizin güzellikleri gelecek nesillere aktarılacak" dedi.
LGS’de 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile buluştu
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Çocukları Vakfı’nın düzenlediği Türkiye Yüzyılı Çocukları ile Kahvaltı Programında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile İstanbul Valisi Davut Gül, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile bir araya geldi.
Şanlıurfa’da parkta serin bir mola…
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
8 bin öğrenciye yönelik sınav yapılacak
Kars Valisi Ziya Polat'ın öncülüğünde uygulamaya konulan ve öğrencilerin akademik başarılarını artırılmasına yönelik olarak hazırlanan KAFKAS Projesi kapsamında 8 bin 255 öğrenciye yönelik LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak.
Yeni haftaya okul ziyareti ile başladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, haftaya Molla Gürani Ortaokulunu ziyaret ederek başladı. Öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Şıldak, BİGEP çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.
Ramazan ayı Şanlıurfa’da yoğun ve huzurlu geçti
Maneviyatın şehri Şanlıurfa'da Ramazan ayı bir kez daha huzur ve güvenin adresi oldu. İl genelinde tedbirin elden bırakılmaması ve vatandaşların sağduyulu davranması ile huzur iklimi seçim sürecine de yansıdı.
Öğrencilerle akıl oyunları oynadı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, okul ziyaretleri kapsamında Namık Kemal İlkokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
"Kitap okuma bilinci bizleri bu yarışta öne çıkaracak"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 60. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Vali Şimşek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızda ve gençlerimizde kitap okuma bilincini oluşturmak bizleri bu yarışta öne çıkaracak" dedi.
Oyuncak evinde çocukların mutluluğunu paylaştı
Van Valisi Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Fidanlık Parkı içerisinde açılan Van’ın ilk oyuncak evini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
60+ Tazelenme Üniversitesi
Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde kurulan "60+ Tazelenme Üniversitesi"nin akademik açılışı törenle yapıldı.
"Bu projeyle geleceğe tohum serpiyoruz"
Van'daki tüm okullara Van temalı hikaye kitabı dağıtılması için düzenlenen törene katılan Vali Ozan Balcı, "Başlattığımız Kitap Van projesi ile geleceğe tohum serpiyoruz. İlimize 3.5 milyon kitap kazandırarak, Türkiye’nin kitap bakımından en zengin illerinden biri olduk" dedi.
Birecikli gençleri dinledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın dünkü adresi Birecik oldu. Esnaf gezisi ile Birecik temaslarına başlayan Vali Şıldak, ardından gençlerle buluşarak eğitim alanındaki çalışmaları anlattı ve gelen tüm soruları cevapladı.
Öğrencilere spor malzemesi dağıttı
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, spor malzemeleri dağıtım törenine katıldı. Kaymakam Ürkmezer, "Gençlerimizin spora da yönelerek kendilerini geliştirmelerini istiyoruz" dedi.
Öğrencileri motive etti
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Avsallar Ortaokulu ve Avsallar İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Birbirlerine verdikleri sözü yerine getirdiler
Hakkâri Fen Lise öğrencileri, Vali Ali Çelik’e verdikleri deneme sınavlarında net ortalamalarını 10 net artırma sözünü tuttu. Vali Çelik de öğrencilere verdiği sözü tutarak hepsine hediye verdi.
“İçinde kötülük olmayan tek şey”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, öğrencilerin okuma, okuduğunu anlama ve yazma becerilerinin gelişmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okuma Günlüğüm Projesi” kapsamında Emlak Kredi İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kumbuzoğlu, “Çok büyük olmasına rağmen içinde zerre kötülük olmayan tek şey çocukların yüreğidir” dedi.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
“Akademik başarı peşinde koşarken hayatı ıskalamayın”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen Kariyer Söyleşisinde öğrencilerle bir araya gelerek, tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, “İnsanlar sürekli akademik başarı peşinde koşarken hayatlarını ıskalıyorlar, o yüzden mutlu olabileceğiniz, sevebileceğiniz bir meslek seçin” dedi.
“Amacımız öğrencilerimizin huzur ve güvenliği”
Niğde Valisi Cahit Çelik, Üniversite Güvenlik Toplantısı’na başkanlık yaptı. Vali Çelik, “Bizim yegâne amacımız Türkiye’nin farklı bölgelerinden ilimize gelen ve bizlere emanet edilen öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında iyi bir eğitim almalarını sağlamak” dedi.
Şanlıurfa eğitiminde yeni dönem başlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın Şanlıurfa’da öncelik verdiği ilk konu olan eğitimdeki başarının temelini oluşturacak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “El birliği ile Şanlıurfa’mızda eğitimi çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
“Kirvem öğretmenim” projesiyle 19 öğrenci sünnet oldu
Ağrı Valiliği koordinesinde Hamur Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği 'Kirvem Öğretmenim' projesi kapsamında Aşağı Gözlüce köyündeki 19 öğrenci sünnet edildi.