Arama Sonuçları
14. Rize Günleri için hazırlıklar tamam
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 5-9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek 14. Rize Günleri öncesinde yapılan bilgilendirme toplantısına başkanlık etti. Konserler, yarışmalar ve sergilerin yer alacağı etkinlikte, 81 ilden veya 7 bölgeden getirilen sularla çay demlenecek.
Coğrafi işaret başvurusu yapılan Camili bal kabağı hasat edildi
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Tarla Günleri etkinliğinde, coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı Camili bal kabağı hasadı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin, ''Antalya Kabak Tatlısı, Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapılır'' dedi.
Coğrafi işaretli Ulukale dutunda hedef; 550 ton üretim
Ulukale Dut Tesisi'ni ziyaret eden Tunceli Valisi Şefik Aygöl, "Ulukale dutu coğrafi işaretli ürünlerimizden biridir. Şu an 450 ton üretim yapılıyor. Yeni dikimi yapılan fidanlar ve ağaçlarla bu sayının 550 tona çıkarılması hedefleniyor" dedi.
Prolin değeri ile rekor kıran Sason balı coğrafi işaret aldı
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret verilen Batman Sason balının tescil belgesini alan Vali Ekrem Canalp, ''Sason balı geçtiğimiz yıl 1774 prolin değeri ile rekor kırdı. Bu değer, her yıl coğrafyanın özelliklerine göre farklılık gösterse de Türkiye’nin en kaliteli ballarını ikiye katlamaktadır'' dedi.
Erzincan’ın eşsiz lezzetleri market raflarında yer alacak
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kentin yöresel ve tarımsal ürünlerinin Migros mağazalarında satılacağını belirterek, "Erzincan’ın yöresel ve tarımsal lezzetleri, artık Türkiye'de ve dünyada daha geniş bir yer bulacak" dedi.
30 yıl önce deneme amaçlı dikilen mangolar, ilçenin gelir kaynağı oldu
Antalya Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, ilçede mango hasadının başladığını belirterek, "Yaklaşık 30 sene önce ilk mango üretimi denemesi yapıldı ve başarılı bir şekilde gerçekleşti. Bugün ise yaklaşık 300 dönüm civarında üretim yapılıyor. Ayrıca hasadın başladığı bu gün, ilçede üretilen mangolar için coğrafi işaret belgesi başvuru süreci de başlattık" dedi.
Antalya Yörük Kebabı tescil yolunda
Antalya mutfağının eşsiz lezzetlerinden Antalya Yörük Kebabı için coğrafi işaret başvuru süreci başladı.
Gazipaşa Mangosu için coğrafi işaret tescil süreci başladı
Antalya Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, ilçede yılda 100 ton mango üretimi yapıldığını belirterek, "Gazipaşa mangosu hem iç pazarda hem de potansiyel ihracat pazarlarında öne çıkmaya başladı. Bu potansiyeli kalıcı hale getirmek amacıyla coğrafi işaret tescili sürecini başlattık" dedi.
Coğrafi işaret başvurusu onaylanan Geven balının ilk hasadı yapıldı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, il merkezine bağlı Çatalarmut Köyü’nde bal üreticisi Osman Nuri Ekinci’ye ait kovanlarda gerçekleşen Geven balı hasadına katılarak, ''Coğrafi işaret tescil başvurusu daha yeni onaylanan Erzincan Geven balımızın ilk hasadını yapıyoruz'' dedi.
"Çiçek bamyası Amasya için çok değerli bir ürün"
Amasya'nın coğrafi işaretli çiçek bamyasının hasadına katılan Vali Önde Bakan, "İl genelinde 4 bin 600 dekarda çiçek bamyası üretiliyor. Çiçek bamyası başta Taşova ilçesi olmak üzere Amasya için çok değerli bir ürün" dedi.
Vali Aydoğdu, ziyarete gittiği Ekmekli Köyü'nde müjdeyi verdi!
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ekmekli Köyü’nü ziyaret ederek köy halkıyla bir araya geldi. Ziyaret kapsamında köyün kültürel değerleri, yöresel lezzetleri ve üretim potansiyeli hakkında bilgi alan Vali Aydoğdu, kadınların üretime katılımını artıracak yeni bir proje müjdesi verdi.
Munzur Balı, dünyanın en iyisi seçildi!
Coğrafi İşaretli Munzur Balı, Londra Uluslararası Bal Ödülleri'nde Kalite Kategorisinde Altın Madalya kazandı. Bu başarının gurur verici olduğunu belirten Vali Şefik Aygöl, "Munzur’un eşsiz florasında, özveriyle üretilen balımızın dünya çapında en iyisi olarak tescillenmesi, Tunceli’mizin marka değerine değer kattı" dedi.
Turizmin incisi Kemer, yerel ürünleriyle de markalaşacak!
Antalya Kemer'in yerel değerlerini markalaştırmak için toplantı düzenleyen Kaymakam Ahmet Solmaz, ''Kemer sadece turizmin değil aynı zamanda zengin tarım ürünleri ve gastronomi ile de marka şehir olma potansiyeline sahip'' dedi.
Ardahan’da kırsal kalkınmaya 84 milyon TL'lik destek
IPARD III Programı kapsamında Ardahan’da hayata geçirilecek 10 proje için 84,2 milyon TL hibe desteği sağlanacak. Günlük 40 ton süt işleme kapasiteli tesislerden, coğrafi işaretli çiçek balı üretimine kadar birçok alanda yatırım yapılırken, yaklaşık 50 kişiye istihdam imkânı oluşturulacak.
''Antalya gastronomi alanında da marka şehir olma yolunda''
YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu onuruna düzenlenen ödül töreni ve Antalya’nın sahip olduğu zengin gastronomi mirasını, yerel ürünlerini ve coğrafi işaret potansiyelini konuşmak için düzenlenen “YÜCiTA ve Gastronomi Şehri Antalya” Söyleşisine katılan Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın yalnızca bir turizm şehri değil, aynı zamanda gastronomi alanında da bir marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti.
İletişim Başkanlığı 2025 LGS iddialarına MEB'in gerçek verileriyle yanıt verdi!
2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının ardından sosyal medyada ve bazı basın organlarında yayılan iddialar, kamuoyunda kafa karışıklığına yol açtı. Soruların sızdırıldığı, bazı okullarda orantısız başarılar elde edildiği ve sınav istatistiklerinin gizlendiği gibi birçok iddia, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine dayanılarak çürütüldü.
''60 katılımcı arasında sadece 3 kadın var, birliğe kadın eli değmeli''
Batı Karadeniz İlleri Birliği Toplantısı'nda şehirde yapılan projelerle ilgili bilgi veren ve birlikteki kadın sayısına dikkat çeken Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ''Bugün 60 katılımcı arasında sadece 3 kadın var. Birliğe kadın eli değmeli'' dedi.
''Bu toprakların bereketi, kadının emeğiyle yeniden yeşeriyor''
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu Hünerli Eller Kadın Kooperatifi’ni ziyaret ederek, ''Bu toprakların bereketi, kadının emeğiyle yeniden yeşeriyor. Kadınlarımız hem kültürümüzü yaşatıyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor'' dedi.
Gaziantep fıstık ezmesi AB’den coğrafi işaret aldı
Türkiye’nin zengin yerel mutfak mirası Avrupa Birliği (AB) nezdinde yeni bir tescille daha güçlendi. Gaziantep fıstık ezmesi, AB’den coğrafi işaret tescili alan Türkiye’nin 36’ncı ürünü oldu.
''Doğal zenginliklerimizin coğrafi işaret alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz''
Eskipazar Sarı Traverten Taşı'nın coğrafi işaret tescil belgesini alan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ''Karabük’ümüzün doğal zenginliklerinin coğrafi işaret alması yönündeki çalışmalarımızı tüm gücümüzle sürdürüyoruz. Bu alanda önemli başarılar elde ettik'' dedi.
Mehina sarımsağında hasat başladı
Batman Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, 2024 yılında coğrafi işaret alan mehina sarımsağının hasadına katıldı. Üreticilerle sarımsak toplayan Kaymakam İmrak, "Türkiye'nin en doğal sarımsaklarından biri" dedi.
Vali Turan Bakü'ye gitti, dostluk bağları güçlendi
Iğdır Valisi Ercan Turan, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ile Bakü’de bir araya geldi. İki ülke arasındaki iş birliklerinin dostluk ilişkilerini pekiştireceğini belirten Vali Turan, Iğdır’ın yalnızca iki ülke ilişkileri açısından değil, aynı zamanda Türk Dünyasıyla bütünleşme açısından da özel bir yere sahip olduğunu belirtti.
Afyon sucuğu ve pastırması, AB'den coğrafi işaret tescili aldı
Afyonkarahisar pastırması ve Afyon Sucuğu, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Tunceli Valiliği’ne Atandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Tunceli Valiliği görevine atandı.
Iğdır'ın tescilli lezzetleri Tuz Mağaraları'nda tanıtıldı
Iğdır’ın zengin mutfak kültürü ve tescilli ürünleri, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Tuz Mağaraları'nda düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Vali Ercan Turan, Iğdır’ın yemek kültürünün kadim bir geçmişe dayandığına ve oldukça zengin olduğuna dikkat çekti.
TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan: ''Bilsen ki kıyamet kopuyor, elinde bir fidan varsa onu da dik''
Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir Türkiye Büyük Millet Meclisinin 105. yılı dolayısıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı. 105 bin fidanın toprakla buluşturulduğu programda konuşan Vali Yardımcısı Özdemir, ''Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ‘Bilsen ki kıyamet kopuyor, elinde bir fidan varsa onu da dik.’ diyerek ümmetine çevreye karşı sorumluluğu öğretiyor'' dedi.
''Hakkâri sadece dağlarıyla değil, köklü mutfak kültürüyle de Türkiye’nin yükselen değeri''
Hakkâri Yöresel Ot Festivali'ne katılan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; sadece dağları, yaylaları ve eşsiz manzaralarıyla değil, aynı zamanda köklü mutfak kültürü ve endemik bitki çeşitliliğiyle Türkiye’nin yükselen değeri haline gelmektedir. Bu süreçte yaklaşık 130’a yakın özgün yemek tespit edilmiş, tarifler oluşturulmuş ve coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır'' dedi.
Mardin'in lezzetleri geleceğe taşınıyor: ''Bizler de bu kıymetli yemekleri gelecek nesillere aktaracağız''
Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ''Bu yemekleri gördükçe ne kadar değerli bir şehirde yaşadığımızı ve ne kadar önemli bir kültürün içinde bulunduğumuzu bir kez daha hissediyoruz. Bizler de bu kıymetli yemekleri, ürünleri bugün de yaşatarak gelecek nesillere aktarmaya gayret edeceğiz'' dedi.
Batman'da lezzetler buluştu, kültürler yaşatıldı: ''Bu miras sadece sergilenmiyor, yaşatılıyor''
Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programa katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, ''Geçmişten günümüze uzanan bu kültürel miras, sadece sergilenmekle kalmıyor; aynı zamanda yaşatılıyor'' dedi.
Van’ın incisi tescil belgesini aldı
Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan inci kefali, coğrafi işaret tescil belgesiyle resmen koruma altına alındı. Belgeyi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Vali Ozan Balcı'ya teslim etti.