Arama Sonuçları
''Medya toplumsal değerlerin üreticisi olarak kritik bir rol üstleniyor''
Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi'nin ikinci gün oturumunda medyanın işleviyle ilgili bilgi veren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, ''Medya, sadece haber verme ya da eğlence sağlama işleviyle sınırlı kalmıyor. Kültürün taşıyıcısı, kamusal aklın şekillendiricisi ve toplumsal değerlerin üreticisi olarak kritik bir rol üstleniyor'' dedi.
Kaymakam Mehmetbeyoğlu'ndan ADEM'e övgü: Önemli bir ihtiyaca cevap veriyor
Aile Destek Merkezi(ADEM) personeliyle bir araya gelen Ankara Kızılcahamam Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu, ''Toplumun her kesimine ulaşan, özellikle kadın ve çocuklara yönelik destekleyici faaliyetleriyle Aile Destek Merkezimiz önemli bir ihtiyaca cevap vermektedir'' dedi.
Kaymakam Göktaş, kadim şehir Tuşba'yı anlattı
Van’ın yazarlarının katkılarıyla hazırlanan Turkuaz Edebiyat Dergisi'nin "2 Nisan Özel" sayısı çıktı. Dergide Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş, kadim ilçenin kültür ve kalkınma rotalarını anlattı.
Erzurum'da Doğu Cephesi hafızası canlanıyor: Tarihî Alan Başkanlığı için ilk adım atıldı
Erzurum'da Doğu Cephesi’nde verilen mücadeleleri yaşatmak amacıyla, Doğu Cephesi Tarihî Alan Başkanlığı kurulması için bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, 7 Mayıs 2025 Çarşamba günü, “Doğu Cephesi Tarihî Alan Başkanlığı Kurulması Çalıştayı” düzenlenecek.
''Kitapların elden ele dolaşması çok kıymetli bir kazanım''
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, TED Karabük Koleji’nde düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin kitaplara duyduğu ilgiden memnun olduğunu belirten Vali Yavuz, ''Her öğrencinin kitap okuma alışkanlığı edinmesi ve kitapların elden ele dolaşarak yaygınlaştırılması çok kıymetli bir kazanımdır'' dedi.
Şanlıurfa'nın geleneksel değerleri valilik kupasıyla yaşatılıyor!
Şanlıurfa’da geleneksel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen Valilik Kupası Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması başladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ''Bütün halk oyunları ekiplerimize başarılar diliyor, yarışmaların Şanlıurfa’mızda kültürel alanda hareket ve canlılık oluşturmasını temenni ediyorum'' dedi.
485. Mesir Macunu Festivali binleri buluşturdu: Asırlara direnen gelenek devam ediyor!
Bu yıl 485. kez düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Festivalle ilgili konuşan Manisa Valisi Vahdettin Özkan, ''Eller havaya, eller şifaya. Manisa’mızda asırlardır süregelen kadim geleneğimizde, 41 çeşit baharatla hazırlanan şifa dolu mesir macununu 485. kez Sultan Cami kubbelerinden vatandaşlarımıza saçtık. Vatandaşlarımıza şifa olsun'' dedi.
Asırlık yolların kesişim noktası Yalova, farklı kültürleri bir araya getirecek!
Yüzyıllar boyunca doğu ile batının kesiştiği şehir olarak öne çıkan Yalova, Uluslararası Anadolu İpekyolu Festivali ile tarihi kimliğini kültürel bir şölene dönüştürüyor. Farklı coğrafyaların sanatını, kültürünü ve gastronomisini bir araya getirecek olan festival, geçmişin izlerini geleceğe taşıma hedefiyle 25 Nisan’da kapılarını açıyor.
''Bu zenginlikleri gelecek kuşaklara taşımak için yapılan her çalışma anlamlı''
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 14. Tarım Orman ve İnsan Sergisi’nin açılışına katılarak, ''Bunlar önemli kültürel değerlerimiz, zenginliklerimiz. Bu zenginlikleri gelecek kuşaklara taşımak için yapılan her çalışmayı anlamlı buluyoruz'' dedi.
''Gençlik merkezleri, sadece bina değil birer yaşam alanıdır''
Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde yapımı tamamlanan Yayladağı Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Masatlı, ''Gençlik merkezleri sadece birer bina değil, gençlerin enerjilerini doğru yönlendirecekleri, kendilerini geliştirecekleri önemli yaşam alanlarıdır'' dedi.
Türk dünyası kadınları başarı hikayelerini konuştu!
Düzce Üniversitesinde düzenlenen “1. Uluslararası Türk Dünyasında Kadın: Başarı Hikâyeleri Sempozyumu”, Türk dünyasından kadıları bir araya getirerek siyaset, bilim ve toplumda kadınların etkili rollerini masaya yatırdı.
Kütahya'da atıl durumdaki köy okulları için karar verildi!
Kütahya’da yıllardır atıl durumda kalan köy okulları, sosyal ve kültürel yaşamın merkezleri haline getiriliyor. Vali Musa Işın’ın başkanlığında yapılan toplantıda, bu yapıların bakım ve onarımdan geçirilerek çok amaçlı salonlara dönüştürülmesi kararlaştırıldı.
Şanlıurfa'nın tarihe meydan okuyan ibadethanesi yeniden kapılarını açtı
1728 yılında inşa edilen tarihi Hüseyin Paşa Camii'nin yenilenerek faaliyete geçtiğini duyuran Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ''Hüseyin Paşa Camii, hem ibadethane hem de Şanlıurfa'nın kültürel mirasının önemli bir değeri olarak hizmet vermeye devam ediyor'' dedi.
Pestilden sirona: Gümüşhane'nin lezzetleri sergilendi
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, ''Pestil, köme, dölek güveci ve siron gibi yöresel lezzetlerin tanıtımına özel önem veriyoruz'' dedi.
Şarkışla'nın unutulmaya yüz tutmuş değeri yeniden hayat buluyor!
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kilim dokuma sanatını yaşatmak amacıyla hayata geçirilen Şarkışla Kilim Kursu kapılarını açtı. Kursu ziyaret eden Kaymakam Samet Öztürk, kursun yalnızca mesleki kazanım sağlamakla kalmayıp, ilçenin kültürel zenginliğine de önemli katkılarda bulunacağını belirtti.
Vali Canalp: Festivalin mayası Batman'da tuttu
Batman’da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Kahve ve Çikolata Festivali’nin açılışına katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, ''Festivalin ruhu, coşkusu, hevesi ve mayası Batman'da tutmuştur'' dedi.
"Zerzevan Kalesi birlik ve beraberliğimizin tablosu oldu"
Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki 3 bin yıllık tarihi Zerzevan Kalesi'nde uçurtma şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan Kaymakam Zikrullah Erdoğan, "Zerzevan Kalesi’nde yükselen uçurtmalar ve çocukların neşesiyle renklendirdiği gökyüzü, birlik ve beraberliğimizin tablosu oldu" dedi.
Bahar ve kış aynı anda Ağrı'nın dağlarında hayat buldu: Vali Koç'tan doğunun incisi Ağrı'ya davet!
Ağrı Valisi Mustafa Koç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ''Ağrı’mızın yüce dağlarında kışın beyaz örtüsü hâlâ zarafetle dururken, eteklerinde baharın yeşil dokunuşları doğayı yeniden canlandırıyor. Bu eşsiz coğrafyada her mevsim ayrı bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor'' diyerek tüm vatandaşları Ağrı'yı görmeye davet etti.
Badem ağaçları çiçek açtı, festival başladı
İlkbaharda badem ağaçlarının çiçek açmasıyla ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda "3. Badem Çiçeği Festivali" başladı.
''Dört mevsim turizm potansiyelimiz ile çok özel bir coğrafyaya sahibiz''
Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması'na katılan Muğla Valisi İdris Akbıyık, ''Bin 484 kilometreyi aşan kıyı şeridimiz, tarihi ve kültürel mirasımız, doğal güzelliklerimiz ve dört mevsim turizm potansiyelimiz ile çok özel bir coğrafyaya ve iklime sahibiz'' dedi.
Piraziz'in zenginliklerini renklerle anlatacaklar
Giresun Piraziz Kaymakamı Burak Öz, projelerini tanıtmak amacıyla gelen, minik öğrencileri ağırladı. Sosyal medya hesabından o anları paylaşan Kaymakam Öz, ''Pirazizin Renkleri adlı proje ile ilçemizin yerel değerlerini sanatla buluşturan etkinlikler ve atölye çalışmaları yaparak Piraziz'imizin doğal güzelliklerini, kültürel zenginliğini, tarihini ve insan dokusunu renkler aracılığıyla anlatmak amaçlanmaktadır'' dedi.
"STK'larımız kültürel bağlarımızı canlı tutan yapı taşlarımızdandır"
Ağrı ili Diyadin İlçesi ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen İstanbul Sancaktepe Kaymakam Naif Yavuz, "Sivil toplum kuruluşlarımız; (STK) toplumsal birlikteliği güçlendiren, kültürel bağlarımızı canlı tutan ve sosyal sorumluluk duygusunu büyüten en önemli yapı taşlarımızdandır" dedi.
"Yörük kültürü geleceğe yön verecek güçlü bir kültürel değer"
1.Yörük Çalıştayı'nda konuşan Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, "Yörük kültürü sadece geçmişin bir hatırası değil, aynı zamanda geleceğe yön verecek güçlü bir kültürel değer" dedi.
Vali Işın, saklı cennet Kütahya'yı öve öve bitiremedi
Kütahya Valisi Musa Işın, Şehr-i Kütahya Kültür ve Sanat Sergisi'nin açılışına katılarak, ''Kütahya’mızın ne kadar büyük zenginliklere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Kütahya’yı gizli bir hazine, saklı bir cennet olarak görüyorum. Ne kadar söz söylesek az kalır'' dedi.
UNESCO Dünya Mirası şehri Safranbolu binlerce kişiyi ağırladı!
Turizm Haftası Dolayısıyla, Safranbolu'da düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ''Turizm Haftamızı UNESCO Dünya Mirası şehrimiz Safranbolu’da başlatıyoruz. Bayram tatili süresince ilimize, toplam 1 milyon 718 bin araç giriş ve çıkış yaptı. Bu araçların yaklaşık 200 bini Safranbolu’ya giriş yaptı ve 400 bini aşkın vatandaşımız ilçemizi ziyaret etti'' dedi.
''Siirt, Mezopotamya ve Anadolu’nun izlerini taşıyan kadim bir medeniyet şehridir''
49. Turizm Haftası etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen programa katılan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, ''Eşsiz doğa güzellikleri, 12 bin yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Siirt, Mezopotamya ve Anadolu’nun izlerini taşıyan kadim bir medeniyet şehridir'' ifadelerini kullandı.
Hatay'ın tarihi köprüsü yeniden hayat buldu: ''Hatay’ımızı ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz''
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, Mimar Sinan’a atfedilen Danaahmetli Köprüsü, aslına uygun şekilde restore edilerek hayata döndürüldü. Köprünün yenilenmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, ''Hatay’ımız için çok kıymetli bir tarihi eseri ayağa kaldırmanın sevincini yaşıyoruz. Hatay’ımızı deprem sonrası ayağa kaldırmak için tüm birimlerimizle gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Urmiye Valisi Mukabili ile Vali Çelik bir arada: Sümbül Dağı'nı göremeden şehirden ayrıldılar...
Hakkari Valisi Ali Çelik ile Urmiye Valisi Resul Mukabili ve heyeti, şehir merkezindeki Tarihi Meydan Medresesi ile özel bir fotoğraf sergisini ziyaret etti. Ziyaretin ardından sosyal medyada paylaşım yapan Vali Çelik, ''Urmiye Valimiz Sayın Resul Mukabili ve beraberindeki heyete, Sümbül Dağı’nı, ‘Hakkâri’mizin sembolü’ diyerek anlattım; ama ne var ki saat 18.00’e kadar bir kez olsun kendisini göstermedi. Valimizi uğurladık, ardından bulutlar aralandı ve Sümbül nihayet göründü'' dedi.
“Rize demek, yağmur demektir, yağmur olmazsa Rize olmaz''
Doğu Karadeniz’in arazi yönetimi vizyonuna katkı sunacak ''DOKSAY Projesi'', Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde düzenlenen Başlangıç Çalıştayı ile hayata geçirildi. Tören açılışında konuşan Vali Baydaş ''Rize demek, yağmur demektir. Yağmur olmazsa Rize olmaz, yağmur olmazsa çay olmaz. Çay olmazsa biz burada tutunamayız, burada yaşayamayız'' dedi.
''Muğla , Karya'dan Osmanlı'ya uzanan bir kültür hazinesi''
Turizm Haftası kapsamında düzenlenen Muğla Turizm Paneli’ne katılan Vali Dr. İdris Akbıyık, ''Muğla, Karya’dan Likya’ya, Roma’dan Osmanlı’ya uzanan zengin bir kültür hazinesine ev sahipliği yapıyor'' dedi.