Arama
Arama Sonuçları
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Emekli Vali Ömer Türk hayatını kaybetti
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Vali Ömer Türk, İstanbul'da toprağa verildi.
"Arıcılık ile Siirt'imiz bereketleniyor"
Arı kovanı dağıtım programına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Arıcılık ile Siirt'imiz bereketlenmeye devam ediyor. Hedefimiz; bal üretiminde Türkiye’de ilk 5, arı kovanı sayısında da ilk 10'a girmek" dedi.
Türkler tarafından yapılan Kaya Mescidi gün yüzüne çıkarılıyor
Ani Örenyeri'ni ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "Yeni sezon çalışmaları başlayan Ani’deki kazılarımızda Anadolu’da Türkler tarafından inşa edildiği değerlendirilen ilk Kaya Mescidi’nin gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
"Ödülle döneceğinize inanıyorum"
Karabük Bilim Şenliği'ne katılan Vali Mustafa Yavuz, "Teknofest başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek proje yarışmalarında, bu projelerin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ödülle döneceğine inanıyorum" dedi.
"Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin"
İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlamalarına katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin" dedi.
"Onlar yeni bir başlangıç için umuda kapı açtılar"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" projesi sayesinde birçok insanın bağımlılıktan kurtulduğunu belirterek, "Onlar yeni bir başlangıç için umuda kapı açtılar… Bağımlılıktan kurtulmak istediler ve hayata tutunmaya karar verdiler" dedi.
10 bin kınalı keklik doğayla buluşmaya hazırlanıyor
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Keklik Üretim Merkezi'nde inceleme yaptı. Kaymakam Algın, doğaya salınacak olan 10 bin kınalı kekliği de inceledi.
"Bağımlılıktan kurtulmak isteyenler için yeni bir umut var"
"Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesinin devam ettiğini hatırlatan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Şanlıurfa’da bağımlılıktan kurtulmak isteyenler için yeni bir umut var" dedi.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
Karabük Bilim Şenliğine hazır
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 30 Mayıs'ta ilk kez düzenlenecek olan "Karabük Bilim Şenliği" için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Önemli bir hazırlık süreci geçirdik" dedi.
Kamplarda hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar
Akdeniz Gençliği Deniz Kampında düzenlenen etkinliğe katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlik Kamplarımızda 600 gencimizi gruplar halinde misafir ediyoruz. Gençlere hem eğitimler veriliyor hem de kültür, sanat, müzik, spor içerikli faaliyetler yapılıyor" dedi.
"Artık daha derli toplu hizmet edecekler"
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 8 mahalle için yapılan muhtarlık binası inşaatında inceleme yaparak, "Artık daha derli toplu hizmet binalarında vatandaşımıza hizmet edecekler" dedi.
Kapadokya'dan getirilen balonlara bindiler
Tunceli Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Kapadokya'dan getirilen sıcak hava balonuna binen çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinliğe Vali Bülent Tekbıyıkoğlu da katıldı.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
"Sizlerin derdini çözmeye gayret ediyoruz"
Engelliler Haftası programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Engelli çocuklar ve ailelerinin sıkıntılarını biliyoruz, sizlerin her zaman yanındayız. Derdinizi çözmeye gayret ediyoruz" dedi.
"Sizin gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz"
Emekli Vali Orhan Öztürk, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy hakkında önemli bir yazı kaleme aldı. Öztürk, "Bekir Aksoy iyi bir bürokrat ve devlet adamıydı. Dik durdu ve net birisiydi. Bekir Aksoy, Recep Yazıcıoğlu, Rıza Akdemir gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz" dedi.
Anneler Günü'nde pedal çevirdi
Iğdır Valisi Ercan Turan, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte pedal çevirdi. Vali Turan, "Sonsuz sevgi ve şefkatleri ile her zaman yanımızda olan, hayatımıza değer katan tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun" dedi.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
Hayırsever şehri Alanya’dan Kahramanmaraş’a eğitim yuvası
Antalya Alanya Kaymakamlığı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile depremle sarsılan Kahramanmaraş iline Alanya adını taşıyan ilkokul yaptırılıyor.
Ömer Sirkeci
Arsin Kaymakamı
Van’da eşini kaybetmiş kadınlar için 51 konut yapılıyor
Van Valisi Ozan Balcı, eşini kaybetmiş ihtiyaç sahibi kadınlar için yapımı devam eden konutların inşaatında incelemelerde bulundu.