Ankara’da Tokat rüzgarı;

Ankara’da Tokat rüzgarı

Tokat'ın zengin kültürü ve nefis yöresel ürünlerinin sergilendiği ‘Tokat Tanıtım Günleri’nin açılışına katılan Vali Numan Hatipoğlu, Ankara’da yaşayan Tokatlılar ile tüm vatandaşları Tokat’ın lezzetleri, doğal, tarihi, kültürel ve yöresel değerlerini görmeye davet etti....

Resim

TOKAT GÜNLERİ, ANKARA'DA BAŞLADI

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesinin desteği ile Tokat Dernekler Federasyonu ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlenen 'Tokat Tanıtım Günleri Etkinliği' bugün başladı. 15 Ekim akşamında sona erecek olan etkinliğin açılış törenine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Tokat Milletvekili Cüneyt Aydemir, Mustafa Arslan, Yücel Bulut, Kadim Durmaz, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Tokat Vakfı Genel Başkanı Kerem Erdem, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Resim

PROTOKOL STANDLARA MİSAFİR OLDU

Ankara Millet Bahçesi'ndeki etkinlik, saygı duruşu ve mehteran eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından sırasıyla Mehter, Tekbir ve Cenk marşı seslendirildi. Açılışta konuşan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, etkinliğin Ankaralılara hayırlı olması temennisinde bulunarak, protokole ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında, Tokat'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan fotoğraf ve resim sergileri, yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar, konferanslar, paneller, sergiler ve konserler, halk oyunları gösterileri, Tokat'ın doğal güzellikleri ve gastronomisi tanıtılıyor.

Resim

MEHTERLİ AÇILIŞ

Yöreye ait, Tokat Kebabı, Yaprak Sarma, Keşkek gibi yöresel lezzetler ise başkentlilerin damaklarını tatlandırdı. Dünyadaki mağara oluşumlarının tamamını barındıran Ballıca Mağarası, 4 buçuk metre yüksekliğinde Tokat Saat Kulesi, 17 metre uzunluğunda tarihi Hıdırlık köprüsü, tarihi Taşhan, 20 metrekare genişliğinde 15 adet tarihi Sulu Sokak evlerinden oluşan mekanlar, başkentlilere Tokat’ın tarihi ve doğal kültürlerini yansıttı. Tokat yöresine ait folklorik Tokat Ağırlaması, Omuz Halayı ve Ellik oyunları ise Ankaralıların keyifli vakit geçirmesini sağladı.


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum