546 yerleşim yerinin enerjisini karşılayacak santral açıldı;

546 yerleşim yerinin enerjisini karşılayacak santral açıldı

Uşak'ta 546 yerleşim yeri ile İl Özel İdaresi'nin enerji ihtiyacını karşılayacak olan Güneş Enerji Santrali'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Vali Dr. Turan Ergün, "Uşak'ın doğal kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz" dedi....


SANTRALİN AÇILIŞINI YAPTI

Uşak'ta 245 köy ve 301 köy bağlısı olmak üzere toplam 546 yerleşim yerinin sokak aydınlatmaları ile İl Özel İdaresi'nin şantiye binasının enerji giderleri artık güneş enerji santrallinden karşılanacak. Banaz ilçesinde yapılan Güneş Enerji Santrali'nin açılışına Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak milletvekilleri Fahrettin Tuğrul ve İsmail Güneş  ile vatandaşlar katıldı.


ÇEVRE DOSTU ENERJİ VURGUSU

Açılış töreninde konuşan Vali Ergün, "Uşak'ın doğal kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Güneş enerjisiyle çalışacak bu santral, hem çevre dostu enerji üretimine katkı sağlayacak hem de şehrin enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak. Bu önemli yatırımın hayata geçirilmesine katkıda bulunan İl Özel İdaremize, İl Genel Meclisimize ve Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş’ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum