Yurtta Cumhuriyet coşkusu;

Yurtta Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 100. yılı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Konserler, fener alayları ve birçok etkinlikte binlerce kişi bir araya geldi. Valiler ve kaymakamlar, düzenlenen tebrikat törenlerinde tebrikleri kabul etti....


Milli birlik ve beraberliğimizin kaynağı, Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktası olan Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Valilikler ve kaymakamlıklar tarafından düzenlenen kutlama programları her ilde devam ediyor. Yurdun dört bir yanında fener alayları, konserler ve birçok etkinlikler düzenleniyor. Bugün sabah saatlerinde de valilik ve kaymakamlıklarda törenler düzenlendi. 


ÇELENKLER SUNULDU

Birçok ilde kutlamalar ilk olarak Atatürk anıtlarının önünde başladı. Anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra valiler ve kaymakamlar, düzenlenen tebrikat törenlerinde tebrikleri kabul etti.


KAYSERİ VALİSİ: SAYGILARIMI SUNUYORUM

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri Aşkın Genç, Baki Ersoy, Murat Cahit Cıngı, Şaban Çopuroğlu, S.Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşma yapan Vali Çiçek,"Tüm Kayserililerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyor, bugünlere erişmemize vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.


AMASYA'DA KUTLAMALAR SÜRÜYOR

Amasya'da da kutlamalar sabah saatlerinde başladı. Cumhuriyet'in 'Doğum Belgesi' olarak nitelenen Amasya Tamimi’nin imzalandığı kentte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. Yılı kutlamalar, Vali Yılmaz Doruk'un katılımıyla çelenk sunma töreni ile başladı.


ÇİÇEKDAĞI İLÇESİNDE YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Kırşehir'e bağlık Çiçedağı ilçesinde de Cumhuriyet coşkusu vardı. İlçe Kaymakamı Elif Meram, Cumhuriyetin 100. yıl anma etkinlikleri vesilesiyle kamu kurumlarının katılımlarıyla Atatürk anıtına çelenk sundu. Kutlamalar daha sonra ilçe meydanında devam etti. Kaymakam Meram, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımlarıyla Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü etkinliklerle kutlandı. Öğrenciler yürüyüş yaptı ve gösteriler sahneledi.



Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum