“Amel defterleri kapanmayacak”;

“Amel defterleri kapanmayacak”

Karayazı’ya bağlı Çelikli Mahalle Camiinin açılışını yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “İnşallah buraya maddi manevi destekte bulunanların amel defterleri kıyamete kadar açık kalacak” dedi....

Resim

VALİLİK VE BELEDİYE DE DESTEK VERDİ

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, camii açılışı ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Karayazı’ya gitti. İlk olarak ilçe kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çiftçi, burada Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Muammer Sarıdoğan ve kurum yöneticilerinden, verilen hizmetler hakkında kısa bir brifing aldı. Vali Çiftçi, ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı personeliyle bir araya geldi.

Karayazı programı kapsamında Vali Mustafa Çiftçi, ilçeye bağlı Çelikli Mahallesinde yapımı tamamlanan camiinin açılışına katıldı. Vali Çiftçi’nin Karayazı programına; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Müftüsü Rüstem Can, ilçe kurum yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Resim

DEVLET-HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİ

Cuma namazı sonrası yapılan açılışta bir konuşma yapan Vali Çiftçi, “Bugün güzel bir vesile ile bir aradayız. Hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Bu caminin yapılmasında Büyükşehir Belediyemizin 1 milyon TL., Karayazı Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin ise 500 bin TL. katkısı var. Geriye kalan kısmı ise hayırseverlerimiz tarafından karşılandı. Yaklaşık 4 milyon liraya yakın bir maliyeti olan bir hayır müessesesi ortaya çıkmış oldu.” diye konuştu.

Resim

KIZ KUR'AN KURSUNA ZİYARET

Türk-İslam inancında, cami, mescit, yol, köprü, okul, taziye evi, Kur’an kursu gibi yerlerin, sadaka-i cariye olarak kabul edildiğini söyleyen Vali Çiftçi, bu gibi ortak hizmetlere mahsus yerlerin açık kaldığı müddetçe, buraya katkı verenlerin bu sevaptan nasipleneceğine dikkat çekti.

Vali Çiftçi: “İnşallah buraya maddi manevi destekte bulunanların amel defterleri kıyamete kadar açık kalacak. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Allah yapılan yardımları kabul etsin.” diyerek sözlerine son verdi.

Resim

ESNAFLARA BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLEDİ

Açılışın ardından ilçe esnafıyla bir araya gelerek sohbet eden Vali Çiftçi, gelen talepleri dinleyerek esnaflara bereketli kazançlar temennisinde bulundu.

Karayazı Belediyesi Süt Toplama Merkezinde de incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, programını Ali Şeker Vakfı Kız Kur'an Kursu ve Karayazı Aile Destek Merkezi ziyaretleriyle tamamladı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum