26 bin konut mayıs ayında teslim edilecek;

26 bin konut mayıs ayında teslim edilecek

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "26 bin TOKİ konutumuzun inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Mayıs ayı sonuna kadar 26 bin konutun tamamını hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz" dedi....


Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, deprem sonrası çalışmalara ilişkin bilgiler verildi. Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığına düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AFAD İl Müdürü Tayfur Temur ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Muharrem Ateş de hazır bulundu.


 "ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ünlüer, “26 bin TOKİ konutumuzun inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Planlamalar dahilinde aralık ayı sonuna kadar kırsal mahallerimizde ve şehir merkezimizde yapımı tamamlanan 10 bine yakın konutun hak sahiplerine teslimini planlıyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar ise 26 bin konutun tamamını hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.


 "SÜREÇ HIZLANDI"

Orta hasarlı binaların ruhsatlandırmasına ilişkin de açıklamada bulunan Vali Ünler, “Belediyelerimizin bu konuda elini güçlendirmek adına Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, AFAD teşkilatımız ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz ile ortak çalışma sonucunda bir genelge hazırladık. Süreç bu aşamada daha hızlanmış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


 BAŞKAN, GENEL SUNUM YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yaptığı sunumda, zemin etütlerine ilişkin mikrobölgeleme çalışmaları, orta hasarlı yapıların güçlendirme ve ruhsatlandırma kararı, şehir merkezinde kentsel tasarım çalışmaları, ilçelerde imar çalışmaları ve alt yapı yenileme çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgilendirme de bulundu. Toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.  

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum