Faydalı böcek üretim laboratuvarı kurulacak;

Faydalı böcek üretim laboratuvarı kurulacak

Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantısı'nda konuşan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "İlimize kazandırmayı arzuladığımız faydalı böcek üretim laboratuvarı ile biyolojik mücadelemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi....


Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantısı düzenlendi. Valilikte düzenlenen toplantıya Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can da katıldı.

BİYOLOJİK MÜCADELE KONUŞULDU

Toplantıda kentin en stratejik ürünü olan fındık başta olmak üzere zirai ürünleri korumak için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Planlanan biyolojik ve kimyasal mücadelenin yanı sıra fındık alanında ihtisas üniversitesi olan Giresun Üniversitesi ile Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün bu istilacı türü yok edecek, faydalı böcek üretimi için laboratuvar kurulumu çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıyla ilgili konuşan Vali Serdengeçti, "İlimize kazandırmayı arzuladığımız faydalı böcek üretim laboratuvarı ile biyolojik mücadelemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum