Kafesten balık yakaladı;

Kafesten balık yakaladı

Kültür balıkçılığı yapılan Torul barajında balıklara yem veren ve kafelerden kepçe ile balık hasadı yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, ildeki balık üretimini artıracaklarını söyledi....

Resim

KAFESTEKİ BALIKLARI BESLEDİ

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Torul Barajı Kirazlık Köyü sahilinde bulunan ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı üretimi ile ilgili olarak yetkili firma temsilcisinden bilgi aldı. Vali Tanrısever, Rusya, Şili, Çin ile Japonya’ya ihraç edilen balıkların yemleme faaliyetine eşlik etti.

Vali Alper Tanrısever, Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan ve yetkililerle birlikte işletmenin kontrol teknesi ile denize açılarak, Kirazlık Köyü mevkiinde bulunan ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı üretimini yerinde gördü.


BALIK HASADI YAPTI

14 işletmenin yıllık 1970 ton/yıl üretim yaptığı barajda, eline aldığı balık yakalama kepçesi ile ağ kafesten balık hasadı yapan Vali Tanrısever, işletme sahiplerine bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulundu.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Gümüşhane genelinde faaliyet gösteren toplam 28 tesiste yıllık 5 bin 500 ton üretimin gerçekleştiğini belirterek bu sayının artırılması için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Fotoğraf açıklaması yok.

DENİZİ YOK AMA BARAJI VAR

Denizi olmayan Gümüşhane’de balık üretimi ve ihracatının artırılması için her türlü desteği vereceklerini belirten Vali Tanrısever, “İlimizde 5 bin 500 ton kapasiteyle devam eden balık üretimi, Torul ilçemizdeki Torul Baraj Gölündeki 14 tesis, Kürtün Barajındaki 11 tane tesis ve Kelkit ilçemizdeki Sadak Barajındaki 3 tesisle hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor” dedi.

Vali Tanrısever, özellikle ihracata yönelik olması sebebiyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte bu tür üretimleri destekleyeceklerini belirterek, “Kapasitemizi mümkün olan en üst seviyeye çıkarabilmek için elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı.

Bir 2 kişi görseli olabilir

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum