"Kalbinde ve ruhunda hiçbir engel yok";

"Kalbinde ve ruhunda hiçbir engel yok"

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, tek başına yaşayan bedensel engelli Menşure Cantürk'ü evinde ziyaret etti. Menşure teyzenin umut dolu olduğunu ifade eden Aydoğdu, "Yürüme engelli ama kalbinde ve ruhunda hiçbir engel yok. Güler yüzü, sevgisi, ilgisi o kadar etkileyici ki, o duygular karşısında hepimiz mahcup olduk" dedi....


Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bedensel engelli Menşure Cantürk'ü evinde ziyaret etti. Gençlerle birlikte sabah kahvaltısı için Cantürk'ün evine giden Vali Aydoğdu, uzun süre kendisiyle sohbet etti. Ardından da yer sofrasında hep birlikte kahvaltı yaptılar.

"ENGELLERDEN AZADE OLMAKTIR"

Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşan Vali Aydoğdu, "Yürüme engelli; ama kalbinde ve ruhunda hiçbir engel yok. Güler yüzü, sevgisi, ilgisi o kadar etkileyici ki, o duygular karşısında hepimiz mahcup olduk. Ablası çocukken omuzuna alıyor düşürüyor ve omuriliği kopuyor. Evde yalnız yaşıyor, yürüyemiyor. Ev zemin altında, dışarı çıkamayınca kalbi sevgi ve iyilikle dolu bir kardeşimiz pencereyi büyütüp evin içine asansör kuruyor. Dışarı çıkmak istediğinde asansörle pencereye çıkıyor, komşularla sohbet ediyor ve pencereye çıkınca gökyüzünü görebiliyor. Menşure teyze, 'bu pencere  ve bu asansör benim umut ışığım' diyor. Hayatımızda etrafımızdan akıp giden basite aldığımız sıradan gördüğümüz, değer vermediğimiz bazı şeylerin başka hayatların umut ışığı olduğunu görmek... İnsan olmak, insanca durmak ve insanca yaşamak engellerden azade olmaktır. Yoksa engeliniz olmasa da insani duyguları kaybetmişseniz, dünyanın en büyük engellisi oluyorsunuz. Kimi bunu fark ediyor; kimi de fark etmeden yaşamıyor gibi yaşıyor. Ne mutlu kendine ışık olanlara, ne mutlu başkalarına umut ışığı olanlara" ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum