"Kitap fuarını senede 2 kez yapacağız";

"Kitap fuarını senede 2 kez yapacağız"

'Yüz Yıllar Boyu Oku' temasıyla düzenlenen '8. Siirt Kitap Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılışta konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, "Kitap fuarı bence en vazgeçilmez organizasyondur. Toplumun talebi doğrultusunda kitap fuarını senede 2 kez yapacağız" dedi....


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Valilik himayesinde ve Siirt Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 8. Siirt Kitap Fuarı kapılarını açtı. 11-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 8. Siirt Kitap Fuarı'na 57 yazar ve 75 yayınevi katılacak. Fuarın açılışına Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, eşi Nurten Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve vatandaşlar katıldı.


"HERKESİ DAVET EDİYORUM"

Açılışta konuşan Vali Kızılkaya, "Huzur ve kardeşlik şehri kadim Siirt ilimiz, çok kıymetli ilim ve bilim insanlarını da topraklarında barındıran bir kültür ve medeniyet şehridir. Bu kadim şehrin kültürel hayatının vazgeçilmezi olan kitap fuarı da artık geleneksel hale gelmiştir. Her geçen yıl daha da gelişerek, bir kültür şöleni kimliği kazanan kitap fuarı, gençlerimizin, öğrencilerimizin düşünce dünyalarında yeni ufuklar açacaktır. Biz senede iki defa kitap fuarının memleketimizde düzenlenmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Kitap fuarı bence en vazgeçilmez organizasyondur ve senede bir defa yapılmasını yeterli bulmuyoruz. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve tüm toplumun talebi doğrultusunda kitap fuarını senede 2 kez yapacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaba olan sevgisini artıran bu organizasyon, ülkemizin yarınları adına hepimize umut vermektedir. Okuyan bir neslin, aydınlık yarınları müjdelediği muhakkaktır. Tüm kitapseverleri 7 gün boyunca devam edecek bu kültür ve edebiyat şölenine davet ediyoruz" diye konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum