Hedef 1 milyon lisanslı öğrenci;

Hedef 1 milyon lisanslı öğrenci

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, İstanbul’da lisanslı sporcu sayısını artırmak ve milli seviyede başarılı sporcu yetiştirmek için ilk imzalar atıldı. Bu kapsamda İstanbul Valiliği ile Petrol Ofisi Grubu arasında “Okul Spor Kulüpleri Ligi Reklam ve Sponsorluk Protokolü” imzalandı....

Resim

Emaar AVM Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü’ndeki imza törenine: Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende Vali Gül ve Petrol Ofisi Grubu CEO’su Abbasoğlu birer konuşma yaptı.

“HEDEFİMİZ İSTANBUL’DA 1 MİLYON ÖĞRENCİMİZİN SPOR YAPMASI”

İstanbul’da 1 milyon öğrencinin sporla ilgilenmesini hedeflediklerini dile getiren Vali Gül, “Bugün, tarihe bir güne şahitlik ediyoruz. Bütün okullarımızda okul spor kulüpleri kurduk. Hedefimiz, İstanbul genelinde bir milyon öğrencimizin herhangi bir spor branşında lisanlı olarak spor yapmalarını sağlamak.  Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımızın destekleri kulüplerin kurulması tamamlandı, yetenek taramaları yapıldı. Öğrencilerimizin lisans çıkarma işi hızlı bir şekilde devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SPOR PROJESİ”

Vali Gül, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Cumhuriyet tarihinde en büyük sporun tabana yayılması ile ilgili çalışmalarından birini gerçekleştiriyoruz. 1 milyon lisanslı öğrencimizin spor yapması demek öğrencilerimizin üçte birinden daha fazlasının sporcu olacağı anlamına geliyor. Proje ile bağımlılıkla mücadele başta olmak üzere, çocuklarımızın ruhen ve bedenen kendilerini rahat hissetmeleri, sağlıklı bir birey olabilmeleri için spor yapmaları, arkadaşlık, birlikte hareket etme ve toplumsal bilincin oluşturulması için öğrencilerin spora yönlendirilmesi amaçlanıyor.” dedi.

Resim

“TARİH, PETROL OFİSİ’NİN KATKILARINI UNUTMAYACAK”

Petrol Ofisi’ne verdikleri destekler için teşekkür eden Vali Gül,” Bu noktada Petrol Ofisi’ne, Gelen Müdürümüze ve kurumsal anlamda her kademede çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tıpkı 1941’de Petrol Ofisi’nin Türkiye’de olmayan bir şeye öncülük etmesi gibi, bugün de  kendileri okul sporlarında daha önce hiç yapılmayan işe girmiş oldular. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılı gerçekleşecek. Türkiye Yüzyılı’nı her branşta sporcularımızla da gerçekleştireceğiz. Tarih, Petrol Ofisi’nin yaptığı katkıları unutmayacak.” ifadelerinde bulundu.

İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayesinde hazirandan bu yana İstanbul’daki ilk ve orta dereceli okullarda 2 bin 710 spor kulübü kuruldu ve İstanbul Valiliği tarafından okul spor kulüplerine malzeme desteği vermeye başladı.

“OKUL SPOR KULÜPLERİ LİGİ, GENÇLERİMİZİ GELECEĞE DAHA İYİ HAZIRLAYACAK”

Okul Spor Kulüpleri Ligi’nin amacı, okullarda spor yapan öğrenci sayısının artırılması, spor faaliyetleri aracılığı ile gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanması, çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutularak beden ve ruh sağlığının korunması.

“OKUL SPOR KULÜPLERİ LİGİ’NDE 23 BRANŞ OLACAK”

Okul Spor Kulüpleri Ligi, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Cimnastik,  Badminton, Masa Tenisi, Satranç, Okçuluk, Geleneksel Okçuluk, Bocce, Dart, Bilek Güreşi, Halk Oyunları, Bisiklet, Tenis, Güreş, Judo, Takekwondo, Karate, Floor Curling, Kano, Yüzme olmak üzere toplam 23 branşta gerçekleşecek.

İmzalanan protokol ile, 2023-2024 eğitim öğretim yılında, İstanbul’daki 39 ilçede kurulan okul spor kulüpleri arasında belirlenen 23 spor branşında gerçekleşecek olan müsabakalar “Sponsor Firma” iş birliği ile yürütülecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum