Borsa İstanbul'un 150. yıl gongu dünyanın ilk borsası Aizanoi’de çaldı;

Borsa İstanbul'un 150. yıl gongu dünyanın ilk borsası Aizanoi’de çaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul’un kuruluşunun 150. yıl dönümü ve BIST 500 Endeksi'nin başlaması dolayısıyla dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ne canlı bağlantı yaparak gong çaldı. Kütahya Valisi Musa Işın, törenin hem Borsa İstanbul hem de Kütahya için tarihi bir an olduğunu söyledi....

Resim

EŞ ZAMANLI TÖREN

Borsa İstanbul, kuruluşunun 150. yılını, #İstanbul #Sarıyer’de ve dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde düzenlenen eş zamanlı törenle kutladı.

Borsa İstanbul'un 150. yıl gongunun Aizanoi Antik Kenti'nde çalınmasının Kütahya'nın ve Aizanoi’nin tanıtılması için büyük bir fırsat olduğunu belirten Vali Musa Işın, “Borsa İstanbul'un 150. yıl gongunu dünyanın ilk borsası olan Aizanoi Antik Kenti'nde Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda birlikte çaldık. Bu, hem Kütahya'mız hem de Borsa İstanbul için çok önemli ve anlamlı bir gün. Aizanoi Antik Kenti'nin tanıtılmasına ve Türkiye tarafından daha fazla bilinir olmasına vesile olacak” dedi.

Resim

“AİZANOİ ANTİK KENTİ’Nİ BÜTÜN DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Devam eden kazı çalışmalarıyla Aizanoi Antik Kenti'nin ihtişamı, kalıntıları ve anıtlarının gün yüzüne çıkarılacağına dikkat çeken Sayın Valimiz, “Aizanoi Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam etmektedir. İnşallah biz bu mesafeyi daha kısaltacağız. Daha kısa sürede ve büyük ekiplerle burada kazı çalışmaları devam edecek. Kentin bütün ihtişamı, kalıntıları ve anıtları ortaya çıkacak. Kütahya'mızın değerlerine daha fazla değer katacak. İnşallah bu hazineyi ortaya çıkaracağız ve bütün dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

Resim

Gong İstanbul'da Cumhurbaşkanı tarafından, Aizanoi Antik Kenti'nde ise Vali Sayın Musa Işın, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman ve Çavdarhisar Kaymakamı Abdullah Gedik tarafından çalındı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum