Gaziantep'in işgalden kurtuluşu kutlandı;

Gaziantep'in işgalden kurtuluşu kutlandı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber de katıldı....


Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, adli, idari ve askerî erkan, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.


ANITA ÇELENK SUNULDU

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende İstiklal Madalyası Türk bayrağına toke edildi. 


ŞEHİTLİK ABİDESİ'NE YÜRÜDÜLER

Törendeki protokol üyeleri ve katılımcılar, alandan Şehitler Abidesi'ne kadar yürüyerek şehitlik ziyaretinde bulundu. Burada yapılan saygı atışı sonrasında İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar tarafından şehitler için dua edildi.


Daha sonra Antep Savunması Şehitliği ve Saygı Müzesi ziyaret edildi. Antep Savunması Şehitliği ve Saygı Müzesi’nde Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen topraklar protokol tarafından şehitliğe bırakıldı.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum