“Hakikati arayan gazetecilere ihtiyaç var”;

“Hakikati arayan gazetecilere ihtiyaç var”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi ortaklığında düzenlenen programda protokol üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi....

Resim

GAZETECİLİK KIYMETLİ BİR İŞ

Programın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt yaptı. Ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yaptı.

Günümüzde çok fazla medya aracının olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, teknoloji gelişse bile ince bir işçilikle hakikati arayıp bulan gazetecilere ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Medyanın her türlü alanında çalışan tüm basın mensuplarının yaptığı işi önemsediğini kaydeden Vali Yiğitbaşı, “Gazetecilik gerçekten kıymetli bir iştir. Şöyle bir çağda yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi geçen yıllarda Post Truth diye bir kavram öne çıktı. Yani hakikat ötesi ya da hakikatin önemsizleştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu ne demek. Önümüzde çok fazla içerik var. Ancak hangisinin teyit edilmiş bilgi olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Gerçek ötesi çağ ya da gerçeğin önemsizleştirilmesi bu demek. Titiz bir şekilde hakikati sorgulayan, uğraşan, gerçeği teyit eden, farklı görüşlere yer veren, emek harcayan gazeteci titizliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Resim

İYİ Kİ BU MESLEK VAR, İYİ Kİ VARSINIZ

Vali Yiğitbaşı, “İyi ki bu meslek var iyi ki sizler varsınız. Şehrimize katkılarınız, bizlerle vatandaşlar arasında köprü olduğunuz, toplumun ihtiyaçlarını önümüze koyduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından gazetecilere yönelik gerçekleştirilen seminerde, BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanlarından Mehmet Akarca “Türk Basın Tarihi”, Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren “Yeni Basın Kanunu”, Doç. Dr. Emre Vadi Balcı da “Yeni Medya” konu başlıklarında sunum yaptı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum