"Kristal karlar diyarında kayak öğrenecekler";

"Kristal karlar diyarında kayak öğrenecekler"

Kars Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Karın Yıldızları Sarıkamış'ta' projesi start aldı. Projenin açılışına katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, "Kristal karlar diyarı Sarıkamış’ta çocuklarımız kayak öğrenecekler" dedi....


Kars Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Karın Yıldızları Sarıkamış'ta projesi başladı. Proje kapsamında kayak bilmeyen öğrencilere eğitim verilecek. Kent merkezi ve çevre köylerde eğitim gören 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik başlatılan projede servislerle evlerinden alınan öğrenciler, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde getirildi. Öğrenciler, gün boyu kayak eğitimi alıyor. 


"MİLLİ SPORCULAR ÇIKACAK"

Projenin açılışına katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, "Bereketli bir 15 tatil yaşıyoruz. Şükürler olsun kar yağdı, yağmaya da devam ediyor. Sarıkamış tesislerimizde doluluk oranımız çok iyi, insanlarımızı burada misafir ediyoruz. Sarıkamış, bir Türkiye ve Dünya markasıdır. Bu markayı kendi çocuklarımıza anlatmamız gerektiğini düşünüyoruz. 'Kars’ın çocuğu Sarıkamış’ta kaymayı öğrenecek’ demiştik ve dün itibariyle başladı. 15 tatilimizi iyi değerlendireceğiz. Hedefimiz ilkokul mezunu tüm çocuklarımız kayak yapmayı bilerek mezun olacak. Bu konuda emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kayak sporunu çocuklarımıza yaptıracağız ve inşallah aralarında da milli sporcular, altın madalya alan sporcular çıkacak. Kristal karlar diyarı Sarıkamış’ta çocuklarımız kayak öğrenecekler, ben de kayak yapmayı öğreneceğim” diye konuştu.


Proje kapsamında; 300 öğrenci 6 grup halinde Kristal Karlar Diyarı Sarıkamış'ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum