‘6 Şubat Deprem Şehitleri İlkokulu’ açıldı;

‘6 Şubat Deprem Şehitleri İlkokulu’ açıldı

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümünde Batman’da açılan yeni ilkokula Vali Ekrem Canalp’ın talimatıyla "6 Şubat Deprem Şehitleri İlkokulu" ismi verildi....


DEPREMLERİN ANISINI YAŞATACAK

Türkiye, geçen yıl şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin acısıyla sarsıldı. 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen deprem nedeniyle ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde açılan okula, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve aziz hatırlarını yaşatmak amacıyla Vali Ekrem Canalp tarafından "6 Şubat Deprem Şehitleri İlkokulu" ismi verildi.

AFET BİLİNCİ VE FARKINDALIK OLUŞTURACAK

Batman’da eğitime yeni başlayacak olan "6 Şubat Deprem Şehitleri İlkokulu" eğitim hayatına başlarken, öğrencilere yönelik afet bilinci ve afete hazırlık konusunda önemli bir rol üstlenecek.

"6 Şubat Deprem Şehitleri İlkokulu", Kahramanmaraş merkezli depremin anısını yaşatmakla birlikte geleceğin teminatı olan çocukları da afetlere karşı daha hazırlıklı olma bilinci oluşturacak.

Vali Ekrem Canalp, “Bu vesileyle asrımızın en büyük felaketini yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum