"Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk";

"Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hızır Günü etkinliğine katıldı. Bakan Yerlikaya, "Bu akşam, Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk, lokmamızı paylaştık" dedi....


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hızır ayı ve orucu vesilesiyle Karacaahmet Sultan Dergâhı'nda düzenlenen Hızır Günü etkinliğine katıldı. Programda Bakan Yerlikaya, Muharrem Ercan Dede, Üsküdar Belediye Başkanı ve vatandaşlarla bir araya geldi.


"HIZIR, BOLLUĞUN TİMSALİ"

Programda konuşan Bakan Yerlikaya, "Bu akşam Karacaahmet Sultan Dergâhı’nda, dergahımızın emanetçisi Muharrem Ercan Dedemiz, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve kıymetli canlarımızla birlikte, Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk, lokmamızı paylaştık. Hızır, bolluğun ve bereketin timsali; insanlığın içindeki yardımlaşmanın ve dayanışmanın simgesidir. Gönüllerimizde filizlenen umudumuzdur Hızır. İhtiyacı olana yetişmedir. Karanlığa karşı ışıktır. Yeniden diriliştir. Yaşanan onca zorluğa rağmen tekrar ayağa kalkmaktır. Zayıfı kollamak, yetimi gözetmektir. Hızır günlerinde yapılan ibadetleri, tutulan oruçları, lokma ve niyazlarımızı Cenabı Hak dergahı izzetinde kabul etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum