Yüksekovalı hayırseverden eğitime destek;

Yüksekovalı hayırseverden eğitime destek

Hakkari Yüksekovalı hayırsever iş insanı Haşim Akın, toplamda 10.746 metrekarelik iki ayrı arazisini eğitim için bağışladı. İş insanı ile protokol imzalayan Vali Ali Çelik, kendisine Hakkarililer adına teşekkür etti....

Resim

ARSANIN BİRİNE FEN LİSESİ YAPILACAK

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya’nın katılımıyla, İş İnsanı Haşim Akın’ın Milli Eğitim’e hibe etmiş olduğu arazinin devrine ilişkin protokol töreni gerçekleştirildi.

Yapılan görüşmelerde; hayırsever iş insanı Haşim Akın’ın hibe etmiş olduğu toplamda 10.746 metrekarelik iki ayrı araziden, Yüksekova ilçesinde bulunan 7.815 metrekarelik alana Yüksekova Fen Lisesi binası; 2.931 metrekarelik alana ise temel eğitim okul binasının yapılması planlandığı belirtildi.

Resim

Vali Çelik yapılan görüşmelerde planlanan projelerle ilgili ön bilgiler alarak istişarelerde bulundu. Yapılan görüşmeler sonrasında ise Hakkâri Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş İnsanı Haşim Akın arasında, 2 arazinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Vali Çelik, hayırsever iş insanının Hakkârili gençlerin eğitimine ve geleceğine yapmış olduğu destekten duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirerek, yapılan desteğin Hakkâri için hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum