Bingöl Fotoğrafçılar Maratonu birincisi;

Bingöl Fotoğrafçılar Maratonu birincisi

Bingöl Valiliği koordinasyonunda Bingöl Belediyesi, Bingöl TSO, Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Kulübü (BİFSAK) işbirliğiyle bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu sonuçları açıklandı....


2. OLAN FOTOĞRAF

Bingöl’ün doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmak ve ilin fotoğraf arşivini, foto hafızasını oluşturmak amacıyla 2019 yılında ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören fotoğraf etkinliğinin ikincisi 2022 yılında organize edilmişti.

15-18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşen “Uluslararası Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu” kapsamında Türkiye’nin 36 farklı ilinden ve bir kişi de Almanya’dan olmak üzere 303 fotoğrafçı katılım sağladı. Bu fotoğrafçılar tarafından jüriye 1.147 adet fotoğraf teslim edildi.

Yarışmaya Bingöl’den 75, İstanbul’dan 43, Adana’dan 17, Kocaeli’den 12, Mardin-Trabzon-Malatya’dan 9 kişi katıldı.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonuçlarına göre dereceye giren fotoğraflara ödül olarak 1.’ye 25.000 TL, 2.’ye 20.000 TL, 3.’ye 15.000 TL para ödülü; aynı şekilde; ilk üç dışında 5 adet mansiyon, 10 adet özel ödül ve 40 adet sergileme olmak üzere toplam 58 adet esere ödül verildi.

Fotoğrafçılar maratonu sonuçları Valİ Ahmet Hamdi Usta’nın katılımıyla Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantı sonucunda açıklandı.


3. OLAN FOTOĞRAF

Ahmet Hamdi Usta şunları söyledi: “Amacımız Bingöl'ün doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmak, ilin fotoğraf arşivini, fotoğraf hafızasını oluşturmak ve 2019 ve 2020’de yapılan sergilere ilaveten üçüncüsünü devam ettirerek bunu bir gelenek hale getirmekti. Yarışma kapsamında 17-18 Şubat tarihlerinde Hesarek Kayak Merkezinde yamaç paraşütü ve kayak yarışmaları yaptık. Yine Genç Murat Nehri'nde kano yarışmaları yaptık. Bu yarışmalarla beraber Gençteki Murat Nehri'ni önümüzdeki dönemde kano yarışmaları için toplum ve kamuoyuna sunduk. Aynı zamanda Hesarek Kayak Merkezimizin de güzelliklerini Bingöl, Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaştık.”


Bingöl’ün fotoğraf arşivinin yeni fotoğraflar kazandığını belirten Vali Usta, “Biz bu fotoğraf maratonuna başladığımızda endişe de ettik. Biliyorsunuz yeterli kar yağmadı bu yıl. Hatta bir ara erteleyelim diye düşündük. Yapmayalım diye, iptal edelim diye düşündük. Ama sağ olsunlar dışarıdaki misafirlerimizden bize çok büyük bir talep geldi. Biz de bunu devam ettirdik. İyi ki de devam etmişiz. Bingöl Valisi olarak, Bingöl halkı adına fotoğraf sanatçılarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bingöllü hemşehrilerim misafirlerini çok güzel ağırladı” diye konuştu.


Daha sonra Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Kulübü (BİFSAK)  Başkanı Kenan N. Elçi tarafından yapılan sunumla dereceye giren çalışmalar açıklandı. Buna göre ilk üç dereceye Mehmet Sümer, Bilal Kala ve Fatih Muhammed Topal girdi. Mansiyon Ödüllerine ise Rıdvan Acar, Ali Siner, Gülin Yiğiter, Said Nur Sargın ve Süleyman Gezer layık görüldü.


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum