İller İdaresi'nden koordinatör kaymakamlar için çalıştay;

İller İdaresi'nden koordinatör kaymakamlar için çalıştay

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) işbirliği ile deprem bölgelerinde koordinatör olarak görev yapan kaymakamların katılacağı bir eğitim programı düzenliyor....


İKİ GÜNLÜK ÇALIŞTAY YARIN BAŞLAYACAK

“Afet Sonrası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Alanında Mülki İdari Amirleri Çalıştayı”, 6-7 Mart 2024 tarihinde Ankara Point Hotel’de gerçekleştirilecek.

Çalıştay, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ve UN Women Türkiye Portfolyo Yöneticisi Duygu Erseçen’in açılış konuşmaları ile başlayacak.

Çalıştayda Emniyet Genel Müdürlüğü, "Mülki İdare Amirlerinin Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamındaki Sorumlulukları ve Bakanlık Çalışmaları", Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bakanlığın Rolü ve Deprem Bölgesinde Yapılan Çalışmalar" konulu sunum gerçekleştirecek.


SERTİFİKALARI GENEL MÜDÜR BİLMEZ VERECEK

Kaymakamlara, Travma ve Afet Ruh Sağlığı Uzmanı Dilşen Özden tarafından ‘Afet Sonrası Travma ve Ruh Sağlığı: Personel Esenliği ve Stresle Başa Çıkma’, Nurcihan Temur Şimşekcan tarafından ise ‘Kadın-Erkek Eşitsizliğinden Doğan Kadına Yönelik Şiddet: Temel Kavramlar’ konulu bilgilendirme yapılacak.

İki günlük çalıştayda kaymakamlara ‘Mülki İdari Amirlerin 6284 Sayılı Kanun Kapsamındaki Rol ve Yükümlülükleri, 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Koruyucu Tedbirler ve Yerel Koordinasyonun Rolü’ konulu sunum da yapılacak.

Çalıştayın sonunda katılımcılara sertifikalarını ise İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez verecek.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Yöneticiler
İller İdaresi'nden koordinatör kaymakamlar için çalıştay Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum