Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz’in zenginliklerini keşfedecek;

Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz’in zenginliklerini keşfedecek

“Karaelmas Turizm Ekspresi”, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde info seferiyle yola çıktı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu öncülüğünde gerçekleşen info turuna; Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkilileri, Tur Operatörleri, TURSAB Yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Mensupları ve Sosyal Medya İçerik üreticileri katıldı....

Resim

Ankara Kalecik’ten başlayan sefer; Çankırı, Çerkeş’ten sonra Karabük Garı’nda mola verdi. “Karaelmas Turizm Ekspresini” Karabük Garı’nda Vali Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Eflani Kaymakamı Gizem Tokur, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Siyasi Parti Temsilcileri ve İl Protokolü karşıladı.

Karşılamanın ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’ya geçen Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Vali Mustafa Yavuz ile beraberindeki heyet; Hıdırlık Tepesi’nden şehrin panoramik manzarası izleyerek Safranbolu ve bölgenin tarihi ile ilk bilgileri aldı.

Resim

BÖLGEYE BÜYÜK KATKISI OLACAK

Tarihi Cinci Hanında gerçekleşen toplantıda Vali Mustafa Yavuz; “Sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Siz misafirlerimizi; tarihi, kültürü ve mimarisi ile Safranbolu’da, Avrupa’da korunması gereken 100 sıcak nokta arasında olan Yenice Ormanlarımızda, 5500 yıllık tarihiyle Karadeniz’in Zeugması olarak anılan Hadrianopolis Antik kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bayramdan sonra başlayacak olan turumuzun sadece Karabük’ümüze değil tüm bölge, il ve ilçelerine güzel katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Sizlerin aracılığı ile tüm vatandaşlarımızı Karabük’e davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Katılımcıların info tur ile görüşlerini paylaşmasının ardından “Karaelmas Turizm Ekspresi”, Zonguldak iline doğru yola çıktı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum