"Bingöl depremlerden çok çekti";

"Bingöl depremlerden çok çekti"

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme karşı 4 bölgeye konteyner kent alanlarının kurulacağını belirterek, "Bingöl'ümüz depremlerden çok çekti. Depreme hazırlıklı olmak en büyük önceliğimiz" dedi....


Bingöl Valiliği, 6 Şubat depremlerinden sonra kentte birçok çalışmayı hayata geçirdi. Olası bir depreme hazırlık yapan Valilik, kentin 4 ayrı noktasına konteyner kent kuracak. Alanlarda inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, depreme karşı birçok hazırlık yaptıklarını belirterek, yakında bunları açıklayacağını duyurdu.


"BAYRAMDAN SONRA AÇIKLAYACAĞIM"

Vali Usta, "Bingöl'ümüz depremlerden çok çekti. Öte yandan Bingöl depremleri;  yaşattığı acılar yanında yapı stokumuzu yüzde 75 oranında yenileme imkanı tanıdı. Buna rağmen depreme hazırlıklı olmak en büyük önceliğimiz. Bu çerçevede, olası depremlerde Şeyh Ahmet Mevkii, Bingöl Et Kombinası Müdürlüğü, Sancak yolu Hayvan Hastanesi yanı, Şaban Yolu Üzeri Şehitlik yanında kurmayı planladığımız konteyner kent alanlarını yerinde gördüm. Bayram sonrasında yapacağım bir basın  toplantısında ise Bingöl’de son yaşanan 6 Şubat 2023 depremine ilişkin yapılanlar ile genel anlamdaki hazırlıklarımızı kamuoyuyla da paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum