Bursa'nın fethinin 698. yıl dönümü kutlu olsun!;

Bursa'nın fethinin 698. yıl dönümü kutlu olsun!

Bursa’nın fethinin 698. yıl dönümü törenlerle ve dualarla kutlandı....

Resim

Vali Mahmut Demirtaş, fethin 698. yıl dönümünde Osmanlı askerlerinin şehre giriş yaptığı Pınarbaşı’ndaki Fetih Kapısı’nda düzenlenen törene katılarak mehter takımı ve kılıç kalkan ekiplerinin gösterilerini izledi.

Vali Demirtaş, “Ecdadın bizlere mirası evliyalar şehri Bursa’mızın fethinin 698. yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Resim

OSMAN GAZİ VE ORHAN GAZİ’YE DUA

Vali Mahmut Demirtaş, Bursa'nın fethinin yıl dönümünde Osman Gazi Türbesi’nde, Alplerin saygı nöbeti değişimini izledikten sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi‘nin türbelerini ziyaret ederek dua etti.

Vali Demirtaş, “Bu ulu şehri bize yurt yapan başta Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi olmak üzere şanlı ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Resim

KUTLU ŞEHRİN FETİH YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!

Vali Demirtaş ayrıca, Osmanlı'nın beylikten devlete geçişinin kapısı olan Balabanbey Kalesi'nde Bursa’nın fethinin yıl dönümü etkinliklerine de katıldı.

Demirtaş, “Osmanlı’nın ilk altı padişahını bağrında barındıran, eteğinde kurulduğu Uludağ'ın cennet pınarlarıyla sulanan bereketli ovaların, İslam yurdunun en ulu mabetlerinden Ulucami’nin, eşsiz güzellikteki Yeşil Türbe’nin, manevi dünyamızın burçlarından; Emir Sultan, Üftade, Molla Fenari, Molla Hüsrev gibi nicelerinin ev sahipliğini yapan ve dünyaya ilim, irfan ve hikmet dağıtan bu kutlu şehir Bursa'nın fethinin 698. yılı kutlu olsun” dedi.

Resim


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum