"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek";

"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek"

ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor" dedi....

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 15-22 Nisan 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan 48. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katıldı. Vali Aksoy, Turizm Haftasının toplumda turizm bilincini geliştirmek ve yaymak, ekonomik kalkınmada ve toplumların barışık ve dost olarak yaşamasında turizmin önemini belirtmek amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlandığını ifade etti.

"YOL HARİTASI BELİRLEMELİYİZ"

Vali Aksoy, "Turizm sektörü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişen bir sektör ve turizm sektörünün ülke ekonomilerine kattığı önemli payın Türkiye için de geçerli olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Dünyada turizmden pay alma bakımından önemli bir yarış var ve bu yarış içerisinde Türkiye de özellikle son yıllarda yeni birtakım çalışmalar ortaya koyarak dünya turizminden daha fazla pay alabilmek adına önemli adımlar atıyor. Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor. Bu amaçla turizmden daha fazla pay alabilir miyiz konusunda hepinizin yakından bildiği üzere şubat ayında bir turizm çalıştayı gerçekleştirdik. Buradaki temel amacımız, mevcut durumumuzu görmek ve önümüzdeki süreçte neler yaparsak turizmden daha fazla pay alabiliriz konusunda sektörün bütün paydaşlarının görüşlerini alarak, kendimize bir yol haritası belirlemek. Bu amaçla yaptığımız çalıştay oldukça yararlı ve güzel bir çalışma oldu" diye konuştu.

"YÜZ BİNLERCE TURİSTİ AĞIRLADIK"

Turizm sektörünün 40’ın üzerinde sektörü etkilediğini belirten Vali Aksoy, "İstihdam yaratan, ekonomik hareketliliği ortaya koyan, illerin ve ülkelerin gelirlerinin artmasında önemli katkılar sunan bir sektör. Eskişehir bunun güzel örneklerini çok yakın bir tarihte, dokuz günlük bayram tatilinde yüz binleri aşan ziyaretçisiyle yaşadı. Temennimiz bu potansiyellerimizi harekete geçirerek daha fazla turisti ilimizde ağırlamak, uluslararası anlamda farklı konularda turizm çeşitliliğini ortaya koymak; termal turizmden sağlık turizmine, eko turizmden gastro turizme kadar birçok alanda yeni çalışmaları harekete geçirerek ilimizin ve ülkemizin daha fazla pay almasına katkı sunabilmek. Turizmin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için herkese önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bir esnafımız gelen turiste davranışıyla olumlu ve olumsuz katkılar sunabilir. Bir taksici bile tutum ve davranışıyla turizme olumlu ya da olumsuz katkılar sunabilir. Bu ve buna benzer birçok alanda tutum ve davranışlarımız Eskişehir'e gelecek olan turistlerin Eskişehir'i tekrar tercih edip etmemesinde önemli bir davranış şekli ortaya koyabilir. Bu bakımdan, Eskişehir'de turizmin gelişmesini, daha iyi bir noktaya taşınmasını istiyorsak bütün kurum ve kuruluşlarımız aynı duygu ve sorumluluk içerisinde çalışmalarını iyi niyetle ortaya koymak durumunda. Biz Eskişehir'i; 'Güvenli Şehir Eskişehir' sloganıyla ifade ediyoruz. Güvenli ve güzel Eskişehir’imizi elbirliğiyle daha iyi bir boyuta taşıyacağız" ifadelerini kullandı.


Konuşmalardan sonra Dr. Özlem Çakar Kılıç tarafından “Etnoarkeoloji ve Kırsal Turizm Uygulamaları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi ardından program sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum