Mersin'deki öğrencilerin yetenekleri keşfediliyor;

Mersin'deki öğrencilerin yetenekleri keşfediliyor

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yetenek taramasından geçen öğrencilerle bir araya geldi. Vali Pehlivan, "Çocuklarımız erken yaşlarda sporla tanışıyor ve yetenekleri keşfediliyor" dedi....

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokole istinaden her yıl yapılan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” çerçevesinde Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen programa katıldı.

 "37 BİN ÖĞRENCİNİN TARAMASI YAPILACAK"

Vali Pehlivan, yetenek taramasından geçen ilkokul 3. sınıf öğrencileri ile sohbet etti, başarılar diledi, uygulama ekibinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Pehlivan, “2023-2024 eğitim öğretim döneminde 6 Şubat- 14 Haziran tarihleri arasında 3. sınıfa kayıtlı 37 bin 174 öğrencinin yetenek taraması yapılacak. Çocuklarımızın erken yaşlarda sporla tanışması her şeyden önce sağlıklı bir yaşamları olması açısından çok önemli. Yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi, başarılı sporcuların çıkmasına vesile olunması bu programın diğer önemli bir boyutunu teşkil ediyor. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyor, onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Pehlivan’a, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş eşlik etti. 

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum