Hatay yeniden canlanıyor;

Hatay yeniden canlanıyor

Türkiye Tasarım Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan "Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı" ile ilgili oturum ve sunumların icra edildiği program Vali Mustafa Masatlı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi....

Resim

KADİM ŞEHİR YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Vali Masatlı, kadim şehrin yeniden ihya ve inşasında oldukça önem arz eden "Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı"nın kritik bir role sahip olduğunu vurguladı.

Resim

TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLAR KORUNACAK

Vali Masatlı, "Bu projemizle bölgemizin tarihi ve kültürel varlıklarını korumayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlarken aynı zamanda da şehrimizin yeniden inşasında; yaşanabilir, sürdürülebilir ve kültürel olarak zengin mekânlar oluşturmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Türkiye Tasarım Vakfı tarafından hazırlanan proje, 307 hektar büyüklüğünde 'Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı' ile takribi 500 hektar büyüklüğünde alanda “Kent Merkezi Master Planı” çalışmalarını kapsıyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum