“Büyük bir özveriyle örnek bir mücadele ortaya koydular”;

“Büyük bir özveriyle örnek bir mücadele ortaya koydular”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği 29. Avrupa Günleri’nin açılışını yaptı. Programa Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği Dönem Başkanı Saffet Arıkan Bedük, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ve İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez, valiler ve mülki idare amirleri katıldı....

Resim

TİD Genel Başkanı Bedük’ün Dönem Başkanlığını üstlendiği, Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliğinin 29. Avrupa Günleri Toplantısı, “Doğal Afetlerin Yönetiminde Mülki İdare Amirleri” temasıyla, 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında İzmir-Çeşme’de yapılıyor.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Aktaş, “İçişleri Bakanlığı olarak görev, yetki ve sorumluluk alanlarımız kapsamında Mülki İdare Amirlerimiz, insanın olduğu her alanda fiilen yer almakta ve görevlerini yürütmektedir” dedi.

Resim

MÜLKİ AMİRLER DEPREM BÖLGESİNDE ÖZVERİYLE GÖREV YAPTI

Aktaş, şöyle devam etti: “Asrın felaketi olarak kabul edilen 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde devlet ve millet olarak tam bir seferberlik anlayışı ile depremin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için bütün dünyaya örnek olacak bir gayreti ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda gece gündüz demeden çalışan Mülki İdare Amirlerimiz, deprem bölgelerinin tamamında ve farklı alanlarda büyük sorumluluk üstlenip, büyük bir özveriyle çalışarak örnek bir mücadeleyi ortaya koydular. Bu buluşmalar depreme müdahale başta olmak üzere sahip olduğumuz bilgi birikimlerimizi ve tecrübelerimizi misafir ettiğimiz yabancı ülkelerin kıymetli Mülki İdare Amirlerine aktarma fırsatı veriyor.”

Resim

Aktaş ayrıca, “Türk İdareciler Derneği’mizin dönem başkanlığında gerçekleştirilen toplantımızın Mülki İdare Amirliği mesleğinin gelişimine önemli tecrübeler kazandıracağına inanıyor, Avrupa Günleri’nin kıymetli katılımcılarını ülkemizde ve İzmir’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum