Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı;

Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı

53 etkinlik, 1 milyon bardak çay ile Başkent’in dört bir yanı buram buram Rize kokmaya başladı! Başkente iz, gönüllerde Rize bırakacak tanıtım günleri coşkuyla başladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara'da yaşayan herkesi Rize günlerine davet etti....

Resim

2-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Ankara Rize Günleri’nde, çay tarımının 100’üncü yılı temasıyla ‘Size Bize Hepimize Rize’ sloganıyla 1 milyon bardak çay ikram edilecek.

Rize Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın himayesinde; Ankara Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Millet Bahçesi’nde düzenlenen Rize Günleri’nde, çay tarımının 100’üncü yılı, Turizm ve Lojistik Demiryolu, Gastronomi ve Pastacılık, Sıfır Atık, Dört Mevsim Rize ve İklim Dostu Rize temaları vurgulanıyor.

Resim

İLK ÇAY HASADI ANKARA’DAN BAŞLADI

Açılış konuşmaları, halk oyunları gösterileri, Rize Bezi defilesi, Çayın İklimi Seremonisi, çay bardağı şeklinde pastanın kesiminin gerçekleştirildiği programda, açılış kurdelesi yerine oluşturulan çay bahçesinde çay makasları ile hasat yapıldı. Bu yılın ilk çay hasadı protokolün katılımı ile Ankara’dan yapılmış oldu.

Rize Günleri’nde Valilik, Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Belediyeleri, Çaykur, Ticaret Borsası, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Çaykur Rizespor ile sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri ve Rizeli el sanatları ustalarının stantları bulunuyor. Yöresel ürünlerin süslediği stantları gezen Ankaralıları Rizeli esnaflar ağırlıyor.

Resim

53 ETKİNLİK, 1 MİLYON BARDAK ÇAY

Rize Günleri’nde konserler, halk oyunları, Rize Bezi defilesi, Çayın İklimi Seremonisi, çay hasadı etkinliği, tiyatro gösterisi, çay demleme yarışması, Türk Çayı sunumu, muhlama sunumu, söyleşi programları ve belgesel gösterimleri olmak üzere 53 etkinlik düzenlenecek.

Bakan Bak, "Ankara Rize Günleri" etkinliğine katıldı 9 

"RİZE'NİN YAYLALARINI YEMYEŞİL YAPMAMIZ LAZIM"

Açılışa katılan ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Rize'mizin yeşilini, güzel doğasını iyi bir şekilde tanıtmamız lazım. Rize'nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamız lazım. Rize'nin yaylalarını yemyeşil yapmamız, çevreyi korumamız lazım. Derelere çöp atmamamız, etrafı temizlememiz lazım. Onun için de eğitim, doğayı sevmek lazım. Burada güzel bir misyon var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Rize'nin turizm ekseninde büyümeye devam edeceğini kaydeden Bakan Bak, herkesi memleketi Rize'ye beklediğini ifade etti.

Bakan Bak, "Ankara Rize Günleri" etkinliğine katıldı 14

"MARKA DEĞERİ YÜKSEK BİR ŞEHİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu "Ankara Rize Günleri"nin açılış programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı. Rize'nin marka değerinin yüksek bir şehir olduğunu ifade eden Yazıcı, kentin tanıtımı yapılan etkinlikte, örf ve adetlerin, değerlerin hatırlatılmasının son derece kıymetli olduğunu belirtti. Rizelilerin büyük bir aile olduğunu ve birliğinin, bütünlüğünün en büyük hazine olduğunu ifade eden Yazıcı, 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının tarihsel, kültürel değerlere sahip çıkmakta sağladığı ilişkilerin son derece kıymetli olduğunu vurguladı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum