
''Bir öğrencinin hayatında yepyeni ufuklar açabilirsiniz''
Batman Valisi Ekrem Canalp, katıldığı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları'nın kapanış töreninde eğitimcilerin hâlâ en değerli rolünün vizyon kazandırmak olduğunu ifade ederek, ''Bir öğrencinin gelecekteki bütün hayatını değiştirebilecek bir vizyonu, böyle bir motivasyonu, beynindeki yepyeni bir ufukların açılmasını sağlayabilirsiniz'' dedi....
Batman’da 2022-2023 eğitim öğretim yılında başlatılan “Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları” projesi, olumlu etkileri sayesinde 2025-2026 eğitim yılında da sürdürülecek. Projenin 2024-2025 kapanış programı ve yeni dönem protokol imza töreni, Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi. Program, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ile Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmalarıyla başladı.
'''ÖĞRENCİLERİN HAYATLARINDAKİ EN ÖNEMLİ DOKUNUŞLARDAN BİR TANESİ''
Vali Canalp de yaptığı konuşmada, öğrencilerin akademisyenlerle tanışmasının onlara yalnızca bilgi değil, aynı zamanda yön de kazandırdığını vurgulayarak, ''Biz en çok neye muhatap olursak, beynimizi en çok ne meşgul ederse; kendi tasarımlarımız, kararlarımızla, kanaatlerimizle hep buna göre şekilleniyor. En esaslı iş nedir derseniz, işte bu program bu işe yarıyor. Bizim daha ortaokul düzeyindeyken öğrencilerimizi bir şekilde, bir üniversiteli, bir akademisyen tarafından o çocukların geleceği şekillendiriliyor. İleride ben ne olacağım ve bundan çok daha ötesi ben nasıl bir insan olacağım sorusunun cevabını bulmak için bu öğrencilerin hayatlarındaki en önemli dokunuşlardan bir tanesidir. Yani akademisyenliğin de öğretmenliğin de eğitimin de üniversite eğitimi de dahil olmak üzere en birinci fonksiyonu sanki bilgiyi aktarmak gibi gözüküyor. Bilgiyi aktarabilmek için dört yılımızı, beş yılımızı, bazen de hayatımızın yirmi yılını veriyoruz'' dedi.
''BİR ÖĞRENCİNİN GELECEKTEKİ TÜM VİZYONU AKADEMİSYENLERLE DEĞİŞEBİLİR''
Bilgiye ulaşmanın günümüzde artık çok daha kolay olduğunu belirten Vali Canalp, eğitimcilerin hâlâ en değerli rolünün vizyon kazandırmak olduğunu ifade ederek, ''Bir insana ufuk açmak, o insanın hayatında yepyeni bir vizyon oluşturabilmek, hayata yepyeni bir bakış açısıyla bakmasını sağlayabilmek, işte burada gene akademisyenlik, burada öğretmenlik, burada kanaat önderliği, adı ne derseniz deyin, bu hala bir numaralı eğitimin en önemli fonksiyonudur. Çünkü siz bir saatin içerisinde bir akademisyen olarak bir ilkokul öğrencisine, belki bir ortaokul öğrencisine, bir lise öğrencisine çok fazla bilgiyi veremeyebilirsiniz. Ama siz bir saatin içerisinde bir öğrencinin gelecekteki bütün hayatını değiştirebilecek bir vizyonu, böyle bir motivasyonu, beynindeki yepyeni bir ufukların açılmasını sağlayabilirsiniz. Bazen gönülden gönüle akan, bir kaç peş peşe gelen cümle bile bir öğrencinin hayatını değiştirmeye, ileride nasıl bir insan olacağım sorusunun cevabını beyninde şimşekler çaktırmasına yeterli olabilir. Üniversitenin bahçesinden geçmek, oradaki havayı bir şekilde etkisi altına girmek, bir üniversiteyi ziyaret etmek, oradaki üniversitedeki verilmiş olan bir dersi belki çok kısa süre içerisinde dinlemek, bunu ters tarafından okuyun, bir akademisyenin, bir üniversite hocasının da, bir okula gitmesi, orada çocuklarının hayatına dokunması, o çocuklarının hayatını temelden değiştirebilir ve çok derin etkiler bırakabilir. Bu etkinin sonuçlarını da aslında net bir şekilde görüyoruz. Batman'da bu projenin etkilerini sonuçlarıyla görüyoruz'' ifadelerini kullandı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.