
Eskişehir'de yöresel kahvaltılıklar görücüye çıktı
Eskişehir’de düzenlenen “Yöresel Kahvaltılık Lezzetlerin Tanıtımı” programında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Türk mutfağının zenginliğine dikkat çekerek, yerel tatların tanıtımının gastronomi turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti....
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turkuaz Restoran’da “Eskişehir’in Yöresel Kahvaltılık Lezzetlerinin Tanıtımı” programı düzenlendi. Etkinliğe Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da katıldı.
''HAFTA BOYUNCA ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR''
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda, 21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası bu yıl “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” temasıyla gerçekleşiyor. Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Valilik himayelerinde, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi (TÜDAM) iş birliğinde düzenlenen etkinliklerde, Türk mutfağının sürdürülebilir, sağlıklı ve yerel yapısı ön plana çıkarılıyor.
''GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKILAR SAĞLAYACAK''
Kahvaltı temalı tanıtım programında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Türk mutfağının zenginliğine dikkat çekerek, yerel lezzetlerin tanıtımının gastronomi turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Aksoy, Eskişehir’in sahip olduğu yöresel ürünlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması gerektiğini vurguladı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.