
''Hatay'ımız insanlık tarihinin en köklü yerleşin alanlarından biri''
Zamanın Tanıkları – Hatay’ın Kadim Eserleri isimli sergiye katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ''Hatay’ımız da yalnızca ülkemizin değil; insanlık tarihinin de en eski ve en köklü yerleşim alanlarından biridir'' dedi....
Müzeler Haftası kapsamında, Hatay Valiliği tarafından düzenlenen etkinliklerle kentin köklü tarihine ışık tutuldu. Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilen “Zamanın Tanıkları – Hatay’ın Kadim Eserleri” adlı fotoğraf sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.
''DİNLERİN DİLLERİN VE KÜLTÜRLERİN BİNLERCE YILDIR İÇ İÇE YAŞADIĞI ŞEHİR''
Açılışta konuşan Vali Masatlı, müzelerin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gördüğünü vurgulayarak, ''Hatay’ımız da yalnızca ülkemizin değil; insanlık tarihinin de en eski ve en köklü yerleşim alanlarından biridir. Birbirine yaslanmış medeniyetlerin, dillerin, dinlerin ve kültürlerin binlerce yıldır iç içe yaşadığı bu kadim şehir; sahip olduğu arkeolojik, tarihî ve kültürel zenginlik bakımından bir açık hava müzesi hüviyetindedir. Bu bağlamda, Hatay’daki müzeler ve kültürel miras alanları; yalnızca yerel bir aidiyetin değil, evrensel bir insanlık mirasının da taşıyıcısıdır'' dedi.
8 ADET HATAY MOZAYİĞİ ŞEHRE GETİRİLDİ
Etkinlik kapsamında, geçtiğimiz dönemde Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde “Antakya’dan Zeugma’ya Medeniyetler Buluşuyor” temasıyla sergilenen 8 adet Hatay mozaiği de yeniden kente getirilerek, Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi’nde geçici olarak sergilenmeye başlandı. Böylece ziyaretçiler, mozaik eserleri ve fotoğraf sergisini aynı çatı altında görme imkânı buldu.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.