
Afyon sucuğu ve pastırması, AB'den coğrafi işaret tescili aldı
Afyonkarahisar pastırması ve Afyon Sucuğu, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı....
Lezzet ve damak tadı açısından öne çıkan, geleneksel üretim yöntemiyle fark yaratan Afyon Pastırması; Avrupa Birliği’nde tescillenen 34. coğrafi işaretli ürün, Afyon Sucuğu ise 35. coğrafi işaretli ürün oldu.
"İLİMİZE HAYIRLI OLSUN"
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Ürünlerimizin uluslararası alanda korunmasını sağlayan bu önemli tescil; üreticimize, bölge ekonomimize ve kültürel mirasımıza değerli katkılar sunacaktır. Şehrimizin marka değerine güç katan bu süreçte desteklerini esirgemeyen ve emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. İlimize hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği’nde tescilli coğrafi işaretli ürünlerimiz:
1. Gaziantep Baklavası
2. Aydın İnciri
3. Malatya Kayısısı
4. Aydın Kestanesi
5. Milas Zeytinyağı
6. Bayramiç Beyazı
7. Taşköprü Sarımsağı
8. Giresun Tombul Fındığı
9. Antakya Künefesi
10. Suruç Narı
11. Çağlayancerit Cevizi
12. Gemlik Zeytini
13. Edremit Zeytinyağı
14. Milas Yağlı Zeytini
15. Ayaş Domatesi
16. Maraş Tarhanası
17. Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini
18. Ezine Peyniri
19. Safranbolu Safranı
20. Aydın Memecik Zeytinyağı
21. Araban Sarımsağı
22. Osmaniye Yer Fıstığı
23. Bingöl Balı
24. Bursa Şeftalisi
25. Hüyük Çileği
26. Bursa Siyah İnciri
27. Söke Pamuğu
28. Manisa Mesir Macunu
29. Gaziantep Menengiç Kahvesi
30. Silifke Yoğurdu
31. Aydın Memecik Zeytini
32. Erzincan Tulum Peyniri
33. Aydın Çam Fıstığı
34. Afyon Pastırması
35. Afyon Sucuğu
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.