Gazipaşa Mangosu için coğrafi işaret tescil süreci başladı;

Gazipaşa Mangosu için coğrafi işaret tescil süreci başladı

Antalya Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, ilçede yılda 100 ton mango üretimi yapıldığını belirterek, "Gazipaşa mangosu hem iç pazarda hem de potansiyel ihracat pazarlarında öne çıkmaya başladı. Bu potansiyeli kalıcı hale getirmek amacıyla coğrafi işaret tescili sürecini başlattık" dedi....

Dünyada önemli bir pazarı bulunan mangonun, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üretim alanı artıyor. Ana vatanı Hindistan olan mango, yapılan adaptasyon çalışmalarının ardından Gazipaşa ilçesinin iklimine uyum sağladı. Seralarda ve bahçelerde yetiştirilen mango, kolay bakımı ve yüksek getirisiyle ön plana çıkıyor.

250 DÖNÜM ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR

İlçedeki mango üretimi hakkında bilgi veren Kaymakam Selami Korkutata, "Gazipaşa, sahip olduğu uzun ve sıcak yaz mevsimi, ılıman kış koşulları, düşük don riski ve yüksek güneşlenme süresiyle Türkiye’de mango yetiştiriciliği için en elverişli iklim kuşağında yer alıyor. Bu mikroklima, tropikal kökenli bir meyve olan mangonun hem verim hem de kalite açısından en iyi sonuçları vermesine olanak tanıyor. İlçemizde hâlihazırda yılda 250 dönüm alanda yaklaşık 100 ton mango üretimi yapılıyor. Üretim, çoğunlukla kıyı şeridindeki bahçelerde, kontrollü sulama ve uygun hasat teknikleriyle yürütülüyor. Türkiye’de tropikal meyvelere olan ilginin artmasıyla birlikte Gazipaşa mangosu da hem iç pazarda hem de potansiyel ihracat pazarlarında öne çıkan bir ürün haline gelmeye başladı. Bu potansiyeli kalıcı hale getirmek ve yerel markalaşmayı güçlendirmek amacıyla coğrafi işaret tescili sürecini başlattık" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum