Gümüşhane’de glutensiz ürünler için yol haritası hazırlanıyor
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, karabuğday ve glutensiz ürünlerin geliştirilmesine yönelik yol haritası hazırlanacağını belirterek, “Ürün çeşitliliğinin artırılması ve katma değerin yükseltilmesi için bu çalışmalar oldukça kritik” dedi....

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile “Karabuğday ve Glutensiz Ürünlerde Katma Değer Zinciri Analizi ve Yatırım Öncelikleri Raporu” projesinin sözleşmesini, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzaladı. Törene DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar da katıldı.

KATMA DEĞERİN YÜKSELTİLMESİ İÇİN STRATEJİK ÇALIŞMA
Proje kapsamında Gümüşhane’deki karabuğday üretimi ve glutensiz ürünlerin geliştirilmesine yönelik yol haritası hazırlanacağını belirten Vali Baruş, Kelkit’te karabuğday üretiminde elde edilen başarıların önemli olduğunu vurgulayarak, "Ürün çeşitliliğinin artırılması ve katma değerin yükseltilmesi için bu çalışmalar oldukça kritik" şeklinde konuştu.
GİRİŞİMCİLERE REHBER OLACAK
Vali, hazırlanacak raporun mevcut üreticilere ve glutensiz ürün geliştirmek isteyen girişimcilere rehberlik edeceğini ifade ederek, “Gümüşhane olarak sahip olduğumuz tarımsal değerleri en iyi şekilde hem ülke hem il ekonomisine kazandırmak önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.
Kaynak:

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.