Malatya Yeşilyurt'ta Yetim Koordinasyon Merkezi;

Malatya Yeşilyurt'ta Yetim Koordinasyon Merkezi

Malatya Valisi Aydın Baruş, Yeşilyurt İlçesindeki yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerine yönelik sosyal, kültürel, psikolojik ve eğitim hizmetlerinin verileceği Yeşilyurt Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi açılış törenine katıldı....

Yeşilyurt İlçesi Özalper Mahallesinde üç katlı binada hizmete giren Yetim Koordinasyon Merkezinde düzenlenen törene: Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Baro Başkanı Onur Demez, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Galip Sökmen, AK Parti, MHP ve BBP Siyasi Parti temsilcileri, Kızılay Şube Müdürü Ramazan Soylu, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleri Başkanları, Muhtar Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları ve basın mensupları katıldı.
Yetim Koordinasyon Merkezi açılış töreninde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır’ın açılış konuşmalarının ardından toplumsal hassasiyet oluşturacak konularda el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, “Yetim ve öksüz çocuklarımız bütün toplumun çocuklarıdır, bizler bunu böyle kabul ediyoruz ve her daim onların yanında yer alıyoruz. Bizim millet olmamızın en önemli gerekliliklerinden bir tanesi;  el uzatılması ve sahip çıkılması gereken dezavantajlı kesimlere her zaman itina göstermemiz ve onlara sahip çıkmamızdır. Onları asla yalnız hissettirmemek gerekiyor. Bunlar bizim hem dinimizde hem de gelenek ve göreneklerimizde bize vazife olarak verilmiştir. Türk Milleti tarihsel süreci içerisinde hem dinimizden hem de gelenek ve göreneklerimizden aldığı referanslar itibariyle çok duyarlı bir millettir. Mahallesinde yetim, öksüz ve zor durumda olan bir komşusu veya tanıdığını gördüğü zaman bunun için vakıflar ve müesseseler kurmuş bir milletiz. Dolayısıyla bugün bunun güzel örneklerinden bir tanesini yaşıyoruz.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Hadisi Şeriflerinde yetim ve öksüzlere sahip çıkmayı bizlere öğütlemiştir. Gösterdiğimiz bu hassasiyet aynı zamanda Peygamber Efendimizin ümmeti olduğumuzun bir gerekliliğidir. Devletimiz yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkmak için bütün imkânlarını seferber etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetini bilen insanlar olarak devletimizin tüm kurumları olarak bu konuda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Yetim ve öksüz çocuklarımızın yalnız ve sahipsiz olmadıklarını gösteren bu tür hizmet alanlarının açılması da çok önemlidir. Ne mutlu bu hassasiyeti gösterenlere ne mutlu yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkanlara. Sosyal belediyecilik alanında Yeşilyurt Belediyesinin hizmete sunduğu bu merkez, örnek bir çalışmadır. Belediye Başkanımızı, tüm çalışanlarını ve bu merkeze destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan duanın ardından Yetim Koordinasyon Merkezinin açılış kurdelası protokol üyeleri tarafından kesilip, hizmete sunuldu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum