Amasya'da çiftçilere yonca ve nohut tohumu dağıtıldı;

Amasya'da çiftçilere yonca ve nohut tohumu dağıtıldı

Yaklaşık 400 bin TL bedelli 22.3 ton nohut tohumu ve 2500 dekarlık bir alanda ekilmek üzere, toplam bedeli 320 bin TL olan yonca tohumları Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından hak sahibi çiftçilere dağıtıldı....

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Nadas Alanların Daraltılmasına Yönelik Nohut Yetiştiriciliği ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projeleri kapsamında ‘Nohut ve Yonca Tohumu’ Dağıtım Törenine katıldı. Programda ayrıca protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, il genel meclis üyeleri ve üreticiler yer aldı.
    Programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdür V. Hayrullah Göktekin projenin detayları hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra konuşan üreticimiz ise projenin hazırlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
    Vali Mustafa Masatlı ise Amasya'nın verimli topraklarıyla tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı ve tarımsal hasılası ülke ortalamasının üzerinde olan bir il olduğunu hatırlattı.

    

    YÜZDE 75'İ HİBE

    Masatlı, "Bugün nohut ve yonca tohumlarını üreticilerimize teslim ediyoruz.  Dağıtımını yapacağımız nohut tohumlarının toplam miktarı 22.3 ton olup, bunun 14 tonu Tarım ve Orman Bakanlığımız, 8.3 tonu ise İl Özel İdaremiz desteğiyle temin edilmiştir. Her iki projenin toplam bedeli yaklaşık 400 bin TL olup, bu tutarın %75’i hibe desteğidir" dedi.

    Masatlı şöyle devam etti: "Bugün ayrıca, hayvancılık için önemli bir kaba yem kaynağı olan, yonca tohumlarını da üreticilerimize teslim ediyoruz. Amasya’mızı bölgemizin Kırımızı Et Üretim Merkezi yapma hedefi doğrultusunda, yem bitikleri üretimini desteklemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda bugün 2500 dekarlık bir alanda ekilmek üzere, toplam bedeli 320 bin TL olan yonca tohumlarını İl Özel İdaremizin %50 hibe desteği ile üreticilerimize sunuyoruz."

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum