Göç ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili doğru bilinen yanlışları genel müdürler çürüttü!;

Göç ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili doğru bilinen yanlışları genel müdürler çürüttü!

Son günlerde ülke gündemini en çok meşgul eden göç ve Suriyeli sığınmacılar hakkında kamuoyunda doğru bilinen yanlışları Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan ilgili genel müdürler tek tek çürüttü....

Resim


324 BİN KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ
Düzensiz Göçlerle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Ramazan Seçilmiş, 2016'dan bu yana 324 bin düzensiz göçmenin ülkesine geri gönderildiğini açıkladı. Seçilmiş, kolluk birimlerinin bir yabancı ile karşılaşınca kimlik kontrolü yaptığını hatırlatarak, bir düzensiz göçmen ile karşılaşılınca fotoğraf, parmak izi ve tüm biyometrik verileri alınarak emniyet, jandarma ve sahil güvenliğin entegre olduğu sisteme kaydedildiğini belirtti. Ortak bir veri tabanına tüm kolluk birimleri ve Göç İdaresi’nin entegre olduğunu anlatan Seçilmiş, şöyle devam etti: “Düzensiz göçmenlerle ilgili sınır dışı ve idari gözetim kararı alınarak geri gönderme merkezlerine teslim edilir. 2015 yılında geri gönderme kapasitemiz 1.740 idi. Şuada 20 bin kapasite yönetiyoruz. Bu da bizim geri gönderme sayımızı artırıyor. Tüm Avrupa’daki geri gönderme kapasitesinin de 20 bin civarında olduğunu düşünürsek sadece Türkiye olarak 20 bin kapasite yönetiyoruz.”

Resim


SURİYELİLERE MAAŞ VERİLMİYOR
Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, Türkiye'nin hiçbir yabancıya maaş vermediğini vurgulayarak, "Sadece Suriyelilere değil 5.4 milyon yabancının hiçbirine maaş verilmiyor. Böyle bir para, böyle bir bütçe dünyanın hangi ülkesinde var? Bu kadar kişiye maaş verilmesi mümkün değil" dedi. Göç ve göç yönetiminin karadelik ve sünger gibi içine ne atarsanız yuttuğunu anlatan Ok, coğrafyanın kader olduğunu ve bu coğrafyada yoksulluk, savaş, iklim değişiklikleri ve başka sebeplerle her zaman göçlerin olacağını söyledi.

Resim


SIĞINMACI İKAMET İZNİ ALAMAZ
Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul, sanılanın ve iddiaların aksine Suriyeli sığınmacılara ikamet izni verilmediğinin altını çizdi. Vatandaşlar arasında kafa karışıklığına neden olan ‘ikamet izni’ konusunu açıklayan Özkorul, “İkamet izni Türkiye’de bir yabancının kalışına verilen bir izin belgesidir. Bu yabancının tüm belgeleriyle tertemiz ve yasal yollarla ülkemize giriş yapması şarttır. Buradaki en temel özellik yasal yollarla giriştir. Aksi takdirde ikamet izni alamaz. Hiçbir sığınmacıya ikamet izni verilmez. Yaşa dışı yollarla ülkemize giren bir düzensiz göçmen de ikamet izni alamaz” diye konuştu.

Resim

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ GERİ DÖNECEK

Uluslararası Koruma Genel Müdürü Muhammet Selami Yazıcı, Suriyelilerin geri dönüşünün ancak güvenli bölge ile mümkün olduğunu hatırlattı. Yazıcı, 2016’dan bugüne Türkiye’nin yaptığı operasyonlardan sonra geri dönüşlerin artış gösterdiğini belirtti. Yazıcı, “Geri dönüş için birinci şart güvenli bölge. Çünkü dönecek kişinin gideceği yerde zulme, insanlık dışı bir muameleye tabi tutulmaması ve güven içinde olması gerekir” dedi. Türkiye’nin uluslararası anlamda olmasa da bir güvenli bölge oluşturduğunu belirten Yazıcı, “Umuyoruz ki, Birleşmiş Milletlerin de tanıdığı bir güvenli bölge haline gelir ve geri dönüşler artar. Orada farklı projeler de yapılacak ve 1 milyondan fazla kişi geri dönüş yapacak” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum