Şanlıurfa spor ve sporcu şehri oluyor!;

Şanlıurfa spor ve sporcu şehri oluyor!

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'nun da katıldığı "Şanlıurfa Genelinde Gençlik ve Spor Alanında 400'e Yakın Proje"nin Ankara'daki protokol töreninde gençlere müjdeli haberler verdi....

Ankara'da gerçekleştirilen törende Şanlıurfa gençliğine yönelik her zaman pozitif tutum içerisinde olacaklarını belirten Vali Ayhan, yapılacak yatırımlarla birlikte Şanlıurfa'nın tamamen bir spor şehri olacağını söyledi.

Resim


Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Bakanlığımızda hep birlikte kararını aldığımız, ortak akılla, istişare ile düşündüğümüz ve planladığımız çalışmalarımızı Şanlıurfa’mıza kazandıracağımız imzalarımızı birlikte atacağız. Şanlıurfa’mızın tüm ilçeleri, beldeleri, mahalleleri ve gençlerimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şanlıurfa’ya hem gençlik için hem spor için yeni eserleri kazandırmanın bir gurur kaynağı olduğunu belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti: "2002’de Şanlıurfa’da 2 adet yurt vardı. Türkiye genelinde 190 bin kapasite vardı onu 750 bine çıkardık ve her geçen gün yeni kapasite ekliyoruz. Şanlıurfa’da 2 olan yurdumuz şuan 6 ve toplam kapasiteyi yüzde 350 arttırdık. İnşallah bin kapasiteli yeni yurdumuzu da proje ihalesine çıktık ve onunda inşallah en kısa zamanda inşaatına başlayacağız. Şanlıurfa’da 20 yıl önce sadece bir gençlik merkezi vardı, bugün 11 gençlik merkezi var, yenilerini inşallah bu imzayla birlikte kazandıracağız. Şanlıurfa’da tesis sayımız 2002’de 4 iken şuanda tam 80 tesisimiz var. İnşallah bu protokollerle bunu çok daha farklı boyuta taşıyacağız.”

Resim


HELALİ HOŞ OLSUN!
13 ilçenin her birinin protokollerden güçlü bir şekilde istifade edeceğini vurgulayan Bakan, yapılacakları şöyle özetledi: “Bin 500 kişilik spor salonumuz, kadın spor ve sağlık merkezimiz, çok amaçlı salonlarımız, okçuluk salonlarımız, hentbol salonumuz, 6 farklı antrenman salonumuz, 8 farklı spor salonumuz, 1 adet yeni il tipi gençlik merkezimiz, 5 adet kütüphaneli gençlik merkezimiz, 2 adet salonlu gençlik merkezimiz, 6 tip gençlik merkezimiz, 4 mahalle tipi gençlik merkezimiz, sentetik çim yüzeyli hokey sahamız ve 8 yarı olimpik yeni yüzme havuzumuz, 2 adet su sporları merkezimiz, futbol sahalarımızın modernizasyonu, 6 kitap otağımız ve 188 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahamız, 3 adet tenis kortumuz, 32 adet basketbol ve voleybol sahamız, 250 adet basketbol potamız ve bununla birlikte 19 spor tesisimizin baştan sona yenilenmesi, modernizasyonu ve milyonlarca liralık yatırım Şanlıurfa’mız için helali hoş olsun, hayırlı uğurlu olsun.”

Resim


ALTIN HARFLERLE YAZILACAK
Vali Salih Ayhan ise bu protokoller ve projeler çerçevesinde alınacak kaynağın her bir kuruşunun gençlere çok güçlü katkılar sağlayacağını söyledi. Bu projelerin şehirde aynı zamanda ekonomik bir hareketlilik de oluşturacağını hatırlatan Vali, “Biz meseleye sadece gençlik boyutuyla baktık ama finans boyutuyla, ekonomik inşaat boyutuyla, sosyal boyutuyla, siyasal boyutuyla çok güçlü kazanımlar sağlayacağını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Şanlıurfa'da genç potansiyelin farkında olduklarını ve bugünün tarihte altın harflerle yerini alacağını belirten Vali Ayhan, "Bir milyon 100 bin gencimiz ve 75 bin lisanslı gencimiz var. Ciddi manada ulusal ve uluslararası müsabakalarda katılım oranı artan bir Urfa var. Tesis sayısı anlamında ilin büyüklüğü bakımından baktığımızda çok iç acıcı değil ama bu yatırımlar daha önce yapılan yatırımların tamamlayıcısı ve 3 katı. Dolayısıyla Şanlıurfa tarihinde gençlik ve spor alanında belki de bugün altın harflerle tarihe not düşülür” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum