Vali Sonel, ağ kafesten balık hasadı yaptı;

Vali Sonel, ağ kafesten balık hasadı yaptı

Ordu Valisi Tuncay Sonel, denizde ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı faaliyetlerini yerinde inceledi. Tekneyle denize açılan ve ağ kafeslerden balık yakalayan Vali, iç su ve denizlerdeki balık üretiminin Ordu'da her yıl arttığını belirtti....

Beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte Perşembe ilçesindeki Kışlaönü Balıkçı Barınağına gelen Vali Tuncay Sonel, burada İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait su ürünleri kontrol teknesi ile denize açılarak, Çeşmeönü mevkiinde bulunan ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı üretimini yerinde gördü.

ResimAĞ KAFESTEN SOMON YAKALADI

Vali Tuncay Sonel, iş insanı Selim Altaş’a ait ağ kafeslerde üretilen ve haziran ayı içerisinde hasadı yapılarak, Rusya ile Japonya’ya ihraç edilen Türk Somonu’nun hasat edilme faaliyetine de eşlik etti.

Eline aldığı balık yakalama gedalı ile ağ kafesten Somon balığı hasadı yapan Vali Sonel, işletme sahiplerine bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulundu.

Resim

ELİNDE SOMONLA AÇIKLAMA YAPTI

Tarım, hayvancılık ve balıkçılık alanında Ordu’da çok güzel işler ve çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Sonel, “Perşembe ilçemizde kafes balıkçılığı yapan ve burada tescilli Türk Somonu balığını üreten arkadaşlarımızın ziyaretine geldik. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde olduğu gibi balıkçılık sektöründe de Tarım ve Orman Bakanlığımızın büyük destekleri var. Arkadaşlarımız da bu işi gayet güzel yapıyorlar. Burada yaptıkları üretimle, hem aile ekonomisine, hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum