Burs verdiği öğrenciler unutmadı!;

Burs verdiği öğrenciler unutmadı!

Derindere Otomotiv'in kurucusu Ömer Derindere, vefatının birinci yıl dönümü dolayısıyla, burs verdiği öğrenciler tarafından anıldı. Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, 20 bin öğrenciye burs veren Derindere’nin başlattığı hayır silsilesinin Osmancık olarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi....

Hayırsever iş adamı Ömer Derindere için memleketi olan Çorum'un Osmancık İlçesi'nde bir anma programı düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı törende, Ömer Derindere'nin hayatı, iş yaşamındaki başarıları ve eğitime verdiği destekler anlatıldı.

15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen programa AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, merhum Ömer Derindere'nin akrabaları, Derindere bursiyerleri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Duygusal anların yaşandığı törende, Ömer Derindere'nin hayatı, iş yaşamındaki başarıları ve eğitime verdiği destekler sinevizyon gösterisi eşliğinde anlatıldı.


20 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERDİ

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, "Osmancık halkı ve bursiyerler bir vefa örneği gösterdi ve Ömer Derindere'yi anmak için bir araya geldik. Ömer Derindere ismini ben Osmancık'a atandıktan sonra duydum ve tüm Osmancıklıların dilinde hayırla yad edilen bir insan olarak tanıyarak bundan da gurur duydum. Derindere şirketler gurubunun kurucusu, ticarette çok başarılı ve güzel bir miras bırakmış. Aynı zamanda içinden çıktığı toprakları Anadolu çocuklarını unutmayıp destek olmuş, hayırlar yapmış, güzel çalışmalarda bulunmuş” dedi.

Ömer Derindere’nin üzerine düşen görevleri yaptığını belirten Kaymakam Akpay, “Osmancık olarak bizim de bu hayır silsilesini devam ettirmemiz lazım. Bu programın bu yönüyle de hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlçe kaymakamı olarak benim temennim bu programın sonucu olarak bir kurumsal yapıya bürünmesi ve bundan sonra Osmancık'tan çıkıp gurbete giden üniversiteyi kazanmış öğrenim gören öğrencilere bir şekilde destek olunması ve bu hayır silsilesinin artarak devam etmesi. Bugün güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Ömer Derindere, burs verdiği öğrenciler tarafından anıldı

MİLLETVEKİLİ OLARAK DEĞİL BURSİYER OLARAK KONUŞUYORUM

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise, programda milletvekili olarak değil Ömer Derindere bursiyeri olarak bulunduğunu belirterek, "Bugün milletvekili kisvesiyle değil Ömer Derindere'nin bursiyeri, onun okuttuğu bir çocuk olarak konuşuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaya, şöyle devam etti: “1994 yılında Hukuk Fakültesini kazandığımda ilçemizden burs alan ilk bursiyerlerden birisiyim. Ömer Derindere, 1994 yılından 2018 yılına kadar son yıllarda bin kişi olmak üzere yaklaşık 20 bin öğrenciye burs verdi. Bu bursiyerlerin yüzde 90'nı Osmancıklıydı. Ben üniversite hayatıma başladığımda annem ve babam yoktu. Babamdan aldığımız bir dul-yetim maaşı var. Bu maaşı dört kişi paylaşıyoruz. Nasıl okuyacağız diye kaygı duyarken Allah kapıları açtı Ömer amca bize burs verdi.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum